UE se îndreaptă spre zonele rurale

În acualul context internațional, zonele rurale capătă din ce în ce mai mult atenție la nivel european.

Astfel, la dezbaterile de miercuri din cadrul Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, a fost luată în discuție o viziune pe termen lung pentru zonele rurale ale UE.

Potrivit europarlamentarului Daniel Buda, dezbaterea s-a împărțit pe două paneluri ce vizau:

– Cum să implicăm actorii locali în dezvoltarea unei viziuni pentru zonele rurale și ce rol trebuie să joace aceștia în această viziune?
– Care ar trebui să fie principalele caracteristici ale viziunii pe termen lung pentru zonele rurale și cum ar trebui implementat?

Printre principalele idei aduse de reprezentanți ai comisiilor dar și ai grupurilor și organizațiilor ce au ca scop dezvoltarea rurală și regional se regăsesc următoarele:

- Publicitate -

– Cu toate că agricultura este importantă, dezvoltarea zonelor rurale trebuie să se bazeze pe dezvoltarea mai multor sectoare economice;
– Zonele rurale joacă un rol foarte important pentru mediu, în tranziția ecologică, energetică și cea digitală;
– Politica de coeziune este în strânsă legătură cu dezvoltarea zonelor rurale pe termen lung;
– Tranziția digitală în UE reprezintă un mijloc de a îmbunătăți în spațiul rural calitatea vieții pentru a avea o dezvoltare teritorială echilibrată și a avea creștere economică în spațiile rurale;
– Obiectivele din dezvoltarea rurală sunt: ameliorarea competitivității agriculturii sau gestionarea durabilă a resurselor naturale, acțiunea climatică și dezvoltarea teritorială echilibrată a unor programe;
– În cadrul Comisiei va fi înființat un observator rural pentru a îmbunătăți în continuare colectarea și analiza datelor privind zonele rurale;
– Un nou Pact rural va implica actori de la nivelul UE, național, regional și local, pentru a sprijini obiectivele comune ale viziunii, pentru a promova coeziunea economică, socială și teritorială și pentru a răspunde aspirațiilor comune ale comunităților rurale.

„Pentru a parcurge intervențiile reprezentanților Comisiilor pe acest subiect, în care dezvoltă ideile menționate și punctele principale ale acestei viziuni pe termen lung pentru dezvoltarea zonelor rurale, vă invit să accesați următorul link: http://www.danielbuda.ro/…/o-viziune-pe-termen-lung…/”, mai scrie Daniel Buda pe pagina sa de Facebook.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole