UE: Importuri de porumb masive, în această toamnă. Ce cantitate și de unde importă Europa

Importuri de porumb masive pentru UE
 
Așa cum știm, anul acesta, în majoritatea statelor Uniunii Europene, seceta a făcut ravagii pe câmpurile de porumb. CE preconizează o scădere medie a randamentului recoltei de porumb la 19%, față de anul trecut. Estimată la 71,7 Mt la începutul lunii iunie, producția de porumb din UE este acum prognozată la 55,5 Mt: o scădere de aproape 24% față de 2021/22.
 
Drept urmare, UE va importa în mod masiv în acest sezon: 21 Mt, conform Comitetului European de Management pentru „culturi arabile”, sau cu aproximativ 29% mai. mult decât în ​​sezonul precedent.
 
Începând cu 11 octombrie, importurile de porumb înregistrează o creștere foarte puternică, la 7,8 Mt, adică peste 100% față de ritmul importurilor de anul trecut, potrivit specialistilor.
 
Importuri de porumb UE: mai mult de jumătate din cantitatea importată este de origine braziliană, iar 36% provine din Ucraina.
 
Productie si importuri de porumb anuale ale UE (fig1: importuri de porumb, saptamanale; fig2 productie si importuri anuale de porumb)
 
 
Importuri de porumb
 
În ceea ce privește exporturile de porumb din UE acestea sunt de așteptat să scadă la 3,5 Mt, comparativ cu 6,1 Mt de anul trecut.
Pentru stocuri, se așteaptă ca stocurile finale să scadă cu 22%, iar raportul stoc/consum să scadă si el, sub 20%.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole