UE – BIROURI DE COMPETENTE PENTRU INTERNET DE BANDA LARGA IN MEDIUL RURAL

Pe durata desfășurării „Broadband Days”, Comisia a lansat Birourile de competențe pentru banda largă de internet și un set de instrumente pentru banda largă rurală. Acest set de instrumente constă într-un plan de acțiune în 5 puncte, pentru reducerea sărăciei în mediul rural, comparativ cu 76% din totalul gospodăriilor din UE. Comisarul pentru agricultură și dezvoltare rurală Phil Hogan, Comisarul pentru politică regională Corina Crețu și comisarul pentru economie și societate digitală Mariya Gabriel, au afirmat într-o declarație: „Toți cetățenii UE ar trebui să poată beneficia de conexiuni de bandă largă de mare viteză. Nu este cazul astăzi, în special în zonele rurale, care sunt mai puțin atractive pentru investitori. Acesta este motivul pentru care țara acordă o atenție deosebită unei conectivități bune și sprijină extinderea conexiunilor în bandă largă la 18 milioane de cetățeni din mediul rural, până în 2020. Birourile de competențe pentru bandă largă reprezintă un important pas înainte pentru stimularea finanțării din partea investitorilor potențiali, autorităților și cetățenilor. Acestea trebuie să lucreze pe probleme concrete. Am lansat, de asemenea, un set de instrumente privind modul cel mai adecvat de accelerare a acestui proces și de facilitare a investițiilor în zonele rurale. Acest set de instrumente va fi finalizat până la jumătatea anului viitor. Dacă vrem să păstrăm comunitățile rurale puternice și durabile, generând beneficiul suplimentar al reducerii sarcinii asupra orașele noastre, trebuie să facem mai mult și trebuie să o facem mai repede.”

De asemenea, comisarii Hogan și Crețu au premiat cele mai bune cinci proiecte europene in domeniul internetului de bandă largă, câștigătorii din acest an provenind din Finlanda, Grecia, Italia, Marea Britanie și Suedia. Informațiile privind sprijinul financiar al UE pentru tehnologiile digitale și pentru banda largă sunt disponibile în cadrul Platformei de date privind coeziunea deschisă.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole