UE: ACORDUL DE LA PARIS PREVEDE STIMULENTE PENTRU INVESTITORII PRIVATI IN SECTORUL ENERGIEI CURATE

Acordul de la Paris transmite un semnal clar piețelor de capital și investitorilor publici și privați, că tranziția la nivel mondial catre energia „curata” ramane ferm in vigoare. Comisia Europeană se angajează să pună în aplicare reformele necesare pentru a acorda stimulente pentru sectorul financiar, pentru a contribui la tranziția verde. Schimbarea și creșterea rapidă a investițiilor private sunt esențiale pentru a evita blocarea infrastructurii combustibililor fosili și a activelor cu emisii mari de carbon și pentru a atinge obiectivele privind acordul de la Paris pana in 2030. Reducerea anuală a investițiilor a fost estimată la 179 de miliarde de euro, ceea ce este prea mult pentru ca sectorul public să-și asigure singur fondurile, astfel încât sectorul privat va trebui să joace pe deplin rolul său în acest efort de investiții.

Pentru a atrage suficiente investiții private, trebuie să instituim condițiile și stimulentele potrivite pentru investitori, pentru a finanța astfel de proiecte ca infrastructura cu emisii reduse de carbon, eficientă din punct de vedere energetic.

Prin acțiunea de pionierat prin intermediul Uniunii Piețelor de Capital, UE va fi în prim-planul schimbărilor din industria financiară globală. „Vom crea oportunități largi pentru investitori și vom ajuta cetățenii UE care doresc să-si direcționeze economiile către societățile si sectoarele mai ecologice și mai responsabile din punct de vedere social. Acest lucru va contribui, de asemenea, la poziționarea Europei – și a efortului nostru financiar – ca destinație principală și sursă de investiții în dezvoltarea tehnologiei sectorului verde.

sursa: LAPAR

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole