Ucraina: semănatul de porumb, mai dinamic decât așteptările

Semănatul de primăvară în Ucraina progresează și atinge aproximativ 80% din suprafețele plantate în aceeași perioada a anului trecut.

Până acum, fermierii ucraineni au plantat 14,16 Mha de culturi de primăvară, arată Ministerul Politicii Agrare și Alimentației pe site-ul său, adica cu doar 2,76 Mha mai puțin decât anul trecut, în aceeași perioadă.

Ministerul notează, în special, că 4,41 Mha sunt semănate în porumb. Este mai puțin decât la sfârșitul lunii mai 2021 (5,14 Mha), dar mai mult decât a estimat ultimul raport USDA pentru această campanie: 3,5 Mha. Cu alte cuvinte, ritmul de semănat al porumbului este mai dinamic decât se previziona.

În prezent, 4,27 Mha sunt plantate cu floarea-soarelui comparativ cu 6,12 Mha semănate anul trecut, la sfârșitul lunii mai. Doar 1,15 Mha sunt semănate cu soia, 1,11 Mha cu cartofi și 0,93 Mha cu orz de primăvară.

În ceea ce privește cerealele de iarnă, semănatul pentru recolta 2022 s-a efectuat pe o suprafață de 7,6 Mha (mai putin cu 0,3 Mha). Aceste cereale includ si 6,5 Mha grâu și triticale și 0,9 Mha orz.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole