20 mai 2022 - 07:55

Ucraina a început ofensiva pe câmpuri!

În pofida invaziei ruse, fermierii din Ucraina au început o adevărată ofensivă pe câmpuri, reușind să însămânțeze până joi aproximativ 400.000 de hectare cu diverse culturi de primăvară, cu o zecime mai mult decât în perioada similară din 2021, informează agenția Reuters, citată de AGERPRES.

Anunțul a fost făcut la un post de televiziune de către adjunctul ministrului ucrainean al Agriculturii, Taras Vysotskiy, care a adăugat că deficitul de combustibil nu a afectat procesul de însămânţare.

„Negociem cu furnizorii astfel încât să nu oprim campania de însămânţare”, a afirmat Vysotskiy.

Vestea este cu atât mai spectaculoasă cu cât ea vine în contextul în care oficialii din Ministerul ucrainean al Agriculturii estimaseră luna aceasta că în 2022 suprafaţa însămânţată cu culturi de primăvară ar putea fi redusă cu mai mult de jumătate faţă de 2021, la aproximativ şapte milioane de hectare, comparativ cu nivelul de 15 milioane de hectare estimat înaintea invaziei din Ucraina.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.