Ucraina primește 500 de milioane EUR, ajutor pentru agricultură și nu numai. Unde mai merg banii europeni

Comisia Europeană și Ucraina au semnat luni un acord privind un ajutor de 500 de milioane de euro care va fi dedicat agriculturii dar și locuințelor și educației persoanelor strămutate în alte locuri.

Această finanțare, anunțată de executivul european în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Asociere UE-Ucraina la care a participat premierul Denys Șmîhal , se aliniază cadrului angajamentelor asumate în primăvară. Acesta este cel de-al 8-lea Consiliu de Asociere UE-Ucraina și primul de când țara a obținut statutul de candidat la UE, în iunie.

Denys Șmîhal s-a întâlnit cu vicepreședintele Comisiei Maros Sefcovic și a discutat despre „întărirea sancțiunilor împotriva Rusiei și integrarea Ucrainei pe piața energetică a UE”. El a pledat, pe contul său Telegram, pentru „introducerea unui embargo energetic total împotriva Rusiei”.

„Exporturile de energie electrică din Ucraina pot înlocui volume considerabile de importuri de gaze rusești”, a spus el. „Până în prezent, capacitatea comercială se ridică la 300 de megawați, în timp ce capacitatea noastră de export este de până la 2.000 de megawați”.

„Ucraina are cele mai mari zăcăminte subterane pentru stocarea gazului și ar putea deveni „seiful de gaz” al Europei”, a mai spus el. 

Sursa foto: Ag Web

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole