7 decembrie 2021 - 16:19

Uciderea porcilor afectati de PPA continua intr-un alt judet din Romania

Potrivit prefectului George Iacob, în urma analizelor de laborator care au confirmat în cursul zilei de luni, 26.08.2019, un nou focar de pestă porcină africană (PPA), circa 6000 de porci urmează să fie uciși, într-o fermă din județul Cășărași.

„Avem un focar la un agent economic din municipiul Călăraşi unde sunt aproximativ 6.000 de porci. Au fost prelevate probe care au ieşit pozitive. Au fost dispuse măsurile corespunzătoare urmând ca în zilele viitoare să se continue ce a fost aprobat, inclusiv uciderea celor aproximativ 6000 de porci”, a declarat Iacob pentru un correspondent MEDIAFAX

La rândul lor, reprezentanţii Primăriei Călăraşi au menționat faptul că un plan de măsuri în vederea răspândirii virusului a fost deja aprobat.

„Ca urmare a confirmării focarului de pestă porcină africană în exploataţia comercială (…) aflată pe raza administrativă a municipiului Călăraşi, luni, 26 august, preşedintele Unităţii Locale de Sprijin Călăraşi, primarul Daniel Ştefan Drăgulin, a convocat o şedinţă a acestei structuri pentru aprobarea unui plan de măsuri în vederea prevenirii răspândirii virusului PPA pe teritoriul municipiului Călăraşi”, precizează Primăria Călăraşi.

Printre măsurile aprobate se numără:

  • Interzicerea circulaţiei animalelor pe raza municipiului Călăraşi;
  • Interzicerea păşunatului;
  • Monitorizarea intrărilor şi ieşirilor în şi din oraş;
  • Instalarea de filtre de dezinfectare la intrările şi ieşirile din pieţe;
  • Târguri şi oboare sau catagrafierea exploataţiilor de porci pe cartiere.