Veste bună pentru UAT-urile din mediul rural: începe montarea de panouri fotovoltaice!

La sfârşitul acestui an, va fi lansat un program pentru montarea de panouri fotovoltaice destinat unităţilor administrativ-teritoriale şi instituţiilor publice, a anunţat, joi, în cadrul unei videoconferinţe cu prefecţii, ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Programul reprezintă o oportunitate în special pentru UAT-urile din mediul rural, având în vedere că proiectele pentru montarea de panouri fotovoltaice vor fi finanțate 100%.

„Aş vrea să profit de faptul că sunt domnii prefecţi prezenţi aici, la această videoconferinţă, să transmit clar un mesaj că la sfârşitul acestui an lansăm un program special pentru unităţile administrativ-teritoriale, un program multianual din Fondul de modernizare, complementar cu cel de la Ministerul Investiţiilor şi Proiectele Europene. Ca să fie foarte clar, este alt program, prin care încurajăm practic şi deschidem call-uri de proiecte, probabil finanţate 100%, pentru unităţile administrativ-teritoriale şi instituţiile publice de montare a panourilor fotovoltaice pentru creşterea autoconsumului”, a precizat Virgil Popescu.

Potrivit ministrului, programul ar urma să fie implementat efectiv din primăvară, iar apeluri de proiecte vor fi lansate şi în anii următori.

„Practic, ne dorim ca, odată ce ieşim cu evaluările în această iarnă, din primăvară, UAT-urile să poată şi instituţiile publice să treacă, practic, la faza de implementare a acestui program şi să fim pregătiţi mai bine pentru perioadele următoare. Vor fi în fiecare an call-uri de proiecte pe acest domeniu pentru UAT-uri şi pentru instituţiile publice, separat, tocmai pentru a nu intra în competiţie cu companiile, cu întreprinderile mici şi mijlocii sau cu producătorii de energie electrică”, a menţionat Virgil Popescu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole