Tulcea: Pescarii din Deltă au dreptul la capturi mai mari anul acesta

pesti_martiePescarii din Rezervația Biosferei Delta Dunării (RBDD) vor avea dreptul anul acesta la capturi mai mari decât cele de anul trecut cu peste 48,9 tone de pește, potrivit ordinului comun al ministerelor Agriculturii și Mediului privind măsurile de reglementare a efortului de pescuit și cotele de pescuit pentru 2016.
„Ordinul comun al celor două ministere a fost publicat în Monitorul Oficial, iar pe baza acestuia Administrația RBDD distribuie cotele pescarilor din Deltă”, a declarat guvernatorul Rezervației, Grigore Baboianu.
Conform actului normativ respectiv, pescarii din Rezervație au dreptul la o captură totală de 4.320.568 de kilograme de pește. Specia pentru care autoritățile naționale au acordat cea mai mare cantitate în acest an, respectiv 2.032.566 kilograme, este carasul auriu. La celălalt pol este lufarul, pescarii din Rezervație având dreptul să captureze în acest an doar 13 kilograme din această specie.
Anul trecut, pescarii din Delta Dunării au avut dreptul la o cantitate totală de 4.271.656 de kilograme de pește, dar au reușit că captureze, potrivit datelor furnizate de fosta conducere a Administrației, circa 3.200 de tone de pește.
Cei care nu au realizat anul trecut cel puțin două treimi din cota alocată de Administrația RBDD riscă să nu mai primească anul acesta dreptul de a pescui, conform prevederilor legale în vigoare.
În baza studiilor științifice privind resursa piscicolă, Ministerul Mediului și cel al Agriculturii stabilesc anual, printr-un ordin comun, capturile care pot fi înregistrate în Marea Neagră, Deltă, Dunăre, Prut și în lacurile de acumulare din România. Ordinul prevede, de asemenea, numărul maxim de pescari din zonele de pescuit și pe cel al uneltelor care pot fi folosite. (Sursa: AGERPRES)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole