Tulcea: Culturi de viță de vie, calamitate în proporție de 100%

vie_septembrieCâteva zeci de hectare cu viță de vie, dintr-un total de circa 100 de hectare cultivate în comuna tulceană Valea Teilor, au fost afectate în proporție de până la 100% de grindina și ploile torențiale din ultima lună, potrivit Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (DADR).
„Am primit înștiințări din localitatea Valea Teilor, unde culturile de viță de vie au fost afectate în proporție de 100%. La societățile comerciale și persoanele fizice autorizate avem o suprafață de 26,7 hectare, iar la persoanele fizice avem o suprafață de 53,79 de hectare”, a declarat directoarea DADR, Maria Mahu.
DADR Tulcea a informat Prefectura județului Tulcea cu privire la situația din Valea Teilor, reprezentantul Guvernului în teritoriu, Marin Bădiță, urmând să emită un ordin pentru constituirea unei comisii care va verifica pagubele semnalate în urma precipitațiilor.
„În urma fenomenelor meteorologice periculoase din lunile mai-iunie, la nivelul județului au fost afectate 7.998,98 de hectare cultivate. Cele mai însemnate pagube s-au înregistrat la Smârdan, Jijila, IC Brătianu, Văcăreni, Dăeni, Frecăței Carcaliu, Maliuc, Nufăru, Ceamurlia de Jos”, a precizat directoarea DADR.
Valoarea totală a pagubelor estimată de Comisia de evaluare numită de prefectul județului Tulcea a fost de 7.074.003 lei. (Sursa: AGERPRES)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole