Tulcea: Capturi de pește extrem de scăzute în Delta Dunării

pesti_proaspetipesti_proaspetiCapturile înregistrate de pescarii din Delta Dunării la începutul sezonului de pescuit sunt extrem de mici, potrivit președintelui Federației Organizațiilor Producătorilor de Pește din Delta Dunării (FOPPDD), Dan Verbina.
„Cantitățile de pește sunt extrem de reduse din cauza nivelului crescut al apei și a faptului că peștele găsește locuri să se ascundă. Într-o singură zi, de exemplu, cei 25 de pescari din Crișan au prins în total 132 de kilograme. Capturi mici sunt și în Complexul Razim-Sinoe, și la Sulina, Sfântu Gheorghe și Murighiol”, a declarat Verbina.
Situația înregistrată la începutul acestui sezon de pescuit este similară, potrivit sursei citate, celei înregistrată în anul 1995. ‘În acel an, îmi aduc aminte, abia în septembrie pescarii au început să prindă capturi mai mari’, a precizat președintele FOPPDD.
În același timp, guvernatorul Rezervației Biosferei Delta Dunării, Grigore Baboianu, a menționat că anul acesta asociațiile de pescari vor transmite lunar raportări ale capturilor de pește. „La finele acestei luni vom face o primă analiză a capturilor înregistrate asociațiile din Deltă”, a afirmat guvernatorul Deltei.
Prohibiția pescuitului în Delta Dunării s-a încheiat anul acesta pe data de 9 iunie. (Sursa: AGERPRES)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole