Trei trăsături importante pentru fermierii performanți

Pe fondul greutăților întâmpinate de fermierii români în 2020, ca urmare a efectelor negative ale secetei pedologice extreme asupra sectorului agrozootehnic autohton, fermierii performanți de la noi din țară au tras concluzii în ceea ce privește capacitatea de gestionare a acestor probleme.

Potrivit precizărilor lui Lucian Haraga, strategy & risk director, la Semtop Group, făcute în cadrul emisiunii ZF Agropower cele mai importante „trei trăsături” pentru un fermier, în contextul problemelor constante cu care aceștia se confruntă, sunt „disciplina şi respectarea programului de muncă, capacitate de gândire aplicată şi pasiunea pentru ceea ce face“.

În contextul celor precizate mai sus, Haraga a descris, pe scurt, modalitatea în care un fermier performant a reușit să iasă din criza anului 2020.

„2020 a fost un an cu provocări, în care a ieşit la suprafaţă necesitatea pregătirii tehnice a celor care lucrează în agricultură. În cultura mare, cel puţin, s-a dovedit că cine ştie să conserve apa în sol a reuşit să aibă producţii mulţumitoare. Noi am reuşit să intrăm cu bine în 2021, iar premisele pentru 2021 sunt foarte bune în momentul de faţă. Oportunităţile pandemiei poate vor apărea în a doua parte a anului“, a declarat pentru sursa de presă citat anterior, Lucian Haraga.

În ceea ce privește finanțările pentru fermierii performanți, în contextul problemelor cu care aceștia s-au confruntat anul trecut, pe lângă Agro IMM Invest, aceștia se uită cu atenție la fondurile europene pentru investiții.

„Agro IMM Invest este un program bun, îl aşteptăm, însă nu ştiu cât de mult îi va putea ajuta pe cei care au avut probleme anul trecut, pentru că trebuie să fie bancabili. Aşteptăm şi fondurile europene pentru investiţii“, a adăugat reprezentantul companiei amintită anterior.

- Publicitate -

Nu în ultimul rând, Haraga a recunoscut că a optat pentru sectorul agricol pentru că „încă sunt posibilităţi bune de câştig în agricultură, dacă ai tehnologii adecvate şi adaptate la condiţiile zilelor noastre.

Marjele de profit din agricultură sunt unele dintre cele mai bune, fiind de circa 20%, conform ultimelor date statistice.

„Totul a pornit din copilărie prin faptul că am fost expus către acest domeniu datorită părinţilor mei“, a conchis acesta.

Semtop Group este un business specializat în producţia de seminţe, care a irigat, anul trecut, aproximativ 7.000 de hectare, aproape 90% din suprafaţa totală pe care o exploatează grupul de firme din judeţul Iaşi.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole