TREI EVENIMENTE DE MARE ANVERGURA IN DOMENIUL SIGURANTEI ALIMENTARE SI SANITAR VETERINAR

În acest an, țara noastră va fi gazda a trei evenimente științifice de anvergura internațională, în domeniile sanitar veterinar și siguranței alimentelor.

La aceste evenimente vor participa oameni de știință din statele membre ale Uniunii Europene și din țările vecine, precum și personalități din instituții oficiale ale Uniunii Europene.

Primul eveniment de acest gen este workshopul ”Colectarea și identificarea celor mai importanți vectori implicați în transmiterea bolilor la animale, inclusiv măsuri de control”, în București,  în perioada 25 – 29 martie 2019, organizat de către Agenția Internațională de Energie Atomică (International Atomic Energy Agency), în cadrul proiectului european de cooperare tehnică TC RER/5/023: ”Consolidarea capacităților naționale pentru detectarea timpurie și rapidă a vectorilor prioritari ai bolilor la animale (inclusiv zoonoze), prin intermediul tehnicilor de diagnostic molecular”, proiect la care România participă în calitate de partener, prin  Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală.

Asociația Europeană de Biosecuritate (EBSA), instituție cu care IDSA a încheiat un Acord de Parteneriat în anul 2014, va organiza în București, în perioada 2-5 aprilie 2019, Conferința Anuală.

Ultimul eveniment al suitei de manifestări științifice este workshopul anual al  Laboratorului de Referință al Uniunii Europene pentru Rabie din cadrul French Agency for Food, Environmental and Occupational Health Safety (ANSES), care va avea loc în București, în perioada 12-13 iunie 2019.

- Publicitate -

Aceste evenimente se constituie într-o excelentă ocazie de promovare și creștere a vizibilității, pe plan international, a instituțiilor din domeniile sanitar veterinar și siguranța alimentelor din România.

Trebuie menționat și faptul că, în cadrul Sesiunii Generale a Organizației Mondiale pentru Sănătatea Animalelor (OIE) din luna  mai a acestui an, va avea loc desemnarea oficială a Laboratorului Național de Referință pentru Rabie (LNR-Rabie) din  România ca Laborator Internațional de Referință pentru Rabie al OIE.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole