De ce nu se mai bat pensionarii pe bilete la tratamentele balneare

S-a dat stratul la tratamentele balneare, însă numărul cererilor este mult diminuat din cauza pandemiei. De exemplu, la Buzău, Casa Județeană de Pensii a primit 192 de bilete, și chiar dacă nici numărul locurilor nu este foarte mare, reprezentanții instituției se tem că vor rămâne cu bilete nerepartizate.

Cauzele sunt, pe de o parte, restricțiile impuse de pandemie și frica de infectare, iar pe de alta perioada calendaristică în care ne aflăm, în condițiile în care, se știe, că pensionarii preferă să meargă la tratamente în timpul verii.

Prima serie va putea pleca la tratament începând cu 23 martie astfel că solicitanții își pot ridica biletele. Cele mai multe locuri repartizate la Buzău sunt pentru cei cu probleme reumatismale, însă, pensionarii din Buzău mai pot solicita tratamente și pentru afecțiuni digestive și cardiovasculare. Pentru aceste afecțiuni Buzăul  a primit bilete în stațiunile cu renume precum Covasna și Olănești. Cele mai multe locuri sunt disponibile pentru Sărata Monteoru unde, de exemplu, în prima serie pot pleca aproape 80 de buzoieni.

”Anul trecut, până la data de 12 martie, aveam înregistrate 3.434 de cereri, iar anul acesta avem 1213 cereri”, a spus Ionuţ Constantin, purtător de cuvânt al Casei Judeţene de Pensii Buzău.

Cei care doresc un bilet la tratamentele balneare pot depune cerere online, prin poştă, sau direct la ghişeele instituţiei. Un sejur la băi durează 12 zile iar pensionarul beneficiază de gratuitate în procent de 50 la sută.

Casa Județeană de Pensii urmează să mai primească bilete la tratamentele balneare și în lunile următoare, bilete deja repartizate fiind doar cele disponbile în unitățăile de cazare proprii Ministerului Muncii prin Societatea de Tratament Balnear și Recuperarea Capacității de Muncă.

Sunt locurile disponbile în unitățăile de cazare proprii Ministerului Muncii prin Societatea de Tratament Balnear și Recuperarea Capacității de Muncă

Covasna sunt 6 locuri

Sărata Monteoru – 78 de locuri

Olănești – 2 digestiv și

Amara – 8 locuri

Lacu Săsat – 2 locuri

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole