13 mai 2021 - 06:10

Drumul romanesc de care sunt indragostiti toti strainii

Una dintre cele mai mari publicații din lume, The New York Times, a realizat un top al celor mai frumoase locuri din lume, care trebuie vizitate în 2020. Printre acestea sunt incluși și „Alpii Transilvaniei”, realizatorii referindu-se în special la Transfăgărășan, dar și la pădurile „care valorează mai mult vii”. Ambasada SUA la București recomandă, pe pagina de Facebook oficială, materialul citat.

„The New York Times recomandă „Alpii Transilvaniei” drept unul dintre locurile pe care trebuie neapărat să le vezi în 2020. Îi îndeamnă pe amatorii de călătorii din toată lumea să viziteze şi pădurile din zonă pentru a se bucura de frumuseţea lor, dar şi pentru a transmite cât mai puternic mesajul că ei trebuie salvaţi, iar despăduririle trebuie oprite”, scriu reprezentanții Ambasadei.

Turiștii sunt îndemnați să „experimenteze o bucată de sălbăticie reală”, fără să fie puși să meargă, pentru asta, la capătul pământului. „Carpații Meridionali, cunoscuți și sub denumirea de Alpii Transilvani (…) sau lanțurile muntoase Făgăraș mai departe spre est, oferă mii de acri de natură cu adevărat neatinsă, oportunități pentru drumeții, camping, înot sub cascade și multe altele. Drumurile foarte decente ale României (una dintre acestea, Transfăgărășanul, este o destinație în sine pentru pasionații de automobilism) permit să ajungă la toate acestea, chiar și în călătorii mai scurte”, scrie în articolul citat.

Pe locul întâi în clasament se află Capitala SUA, Washington, urmată de Insulele Virgine Britanice sau de micul oraș Rurrenabaque, din nord-vestul Boliviei. Clasamentul este încheiat de „Alpii Transilvaniei”, locul 50, de Urbino (Italia) – locul 51 și de Parcul Natural Glaciar Montana