Traficul feroviar, blocat de un tren cu cereale deraiat

Un tren cu cereale a deraiat, marți după-amiază, în zona localităţii Râpa de Jos, blocând pentru mai multe ore traficul feroviar pe Magistrala 400 Braşov – Satu Mare, informează Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române, citat de AGERPRES.

Potrivit CFR SA, două vagoane din compunerea trenului marfar 76014, care transporta cereale pe relaţia Dej Triaj – Port Constanţa, au deraiat și s-au răsturnat între staţiile Monor Gledin – Râpa de Jos, la kilometrul 38+600. Garnitura feroviară, compusă din 30 vagoane încărcate cu cereale, aparţine operatorului naţional de transport feroviar de marfă.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureș anunță că nu au fost semnalate victime, iar în zonă au fost deplasate o serie de utilaje pentru repunerea pe şine a celor două vagoane.

De asemenea, SRCF Cluj va asigura transbordare cu mijloace auto pe relaţia Sărăţel – Deda şi va retrasa graficul de circulaţie al anumitor trenuri pe ruta alternativă, prin Războieni, precizează reprezentanții CFR SA.

Potrivit acestora, cele două măsuri necesare continuităţii traficului feroviar de călători, transbordare auto şi rută alternativă prin Războieni, vor fi menţinute până la finalizarea tuturor intervenţiilor necesare în astfel de evenimente, de la ridicarea, repunerea vagoanelor pe şină, retragerea lor în staţie, inclusiv verificarea liniei şi, în funcţie de constatările personalului de specialitate, lucrări de reparaţii la linie şi la componentele infrastructurii feroviare, dacă situaţia o impune.

„Personalul de specialitate al SRCF Cluj, prezent la faţa locului, va lua toate măsurile care se impun în astfel de situaţii, pentru intervenţia cu utilaje necesare repunerii pe şină vagoanelor răsturnate şi eliberarea gabaritului, în vederea reluării traficului feroviar în condiţii de siguranţă. Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru întârzierile care se vor înregistra în circulaţia trenurilor pe raza Regionalei CF Cluj, urmare producerii acestui eveniment, cu precizarea că personalul feroviar va colabora permanent cu reprezentanţii operatorului de marfă şi va asigura tot suportul tehnic necesar pentru repunerea pe şină a vagoanelor şi restabilirea circulaţiei în condiţii normale”, se mai arată în comunicatul CFR SA remis AGERPRES.

Sursa foto: Parohia Ortodoxă Râpa de Jos

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole