Tradiţii de Paşte: de ce nu e bine să mănânci ouă cu sare în această zi sau să dormi

oua_pasteTRADIŢII DE PAŞTE. OBICEIURI DE PAŞTE. De Paşte, este bine să te îmbraci cu o haina nouă. Îmbrăcămintea nouă, la fel că şi apa, se spune că are un rol purificator.
În ziua de Paşte nu este bine să dormi, pentru că în restul anului vei fi somnoros, vei avea ghinion, viermii vor mânca semănăturile, recolta va fi distrusă şi te va prinde ploaia ori de câte ori vei vrea să lucrezi câmpul. În dimineaţa de Paşte e bine să priveşti prima dată într-o cofă cu apă neîncepută. Se spune că vei avea vederea bună în restul anului.
Un alt obicei spune că e bine să te speli pe faţă, tot în dimineaţă zilei de Paşte, cu apă neîncepută dintr-o cană nouă, în care ai pus un ou roşu, unul alb, un bănuţ de argint şi un fir de iarbă verde, semne ale sănătăţii, prosperităţii şi sporului în toate.
TRADIŢII DE PAŞTE. OBICEIURI DE PAŞTE. În ziua de Paşte nu se mănâncă oul cu sare, întrucât se spune că vei transpira tot anul. La masa de Paşte, totuşi, e bine să mănânci mai întâi un ou, căci se crede că acesta aduce sănătate trupului pe parcursul anului, apoi peşte şi pasăre, pentru a fi sprinten precum peştele şi uşor că pasărea.Se crede că cu cine ciocneşti ouăle vopsite în ziua de Paşte, te vei întîlni în lumea cealaltă.
Dacă păstrezi un ou roşu 40 de zile după Paşte şi nu se strică, vei avea noroc tot anul. Dacă de Paşte se aşază o bucăţică de fier sub prag , va reprezenta protecţie pentru casă. Dacă prima persoană care îţi intră în casă de Paşte este bărbat, vei avea noroc tot anul.
De Paşte, există credinţă că cerurile se deschid, permiţând sufletelor celor morţi să se întoarcă acasă, pentru a-şi proteja rudee dragi. Se spune că cei ce mor în duminică de Paşte sunt scutiţi de Judecată divină, sufletele lor ajungând direct în Rai. (Sursa:realitatea.net)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole