TRACTORIȘTI, PĂZEA! JOHN DEERE VREA SĂ LANSEZE TRACTORUL ELECTRIC

82

Vremurile în care lucrătorii agricoli furau din combustibilul tractoarelor au apus. Tehnologia evoluează acum atât de tare încât peste numai trei ani campurile vor fi lucrate cu ajutorul tractoarelor electrice.

Fermele din Marea Britanie vor fi primele care vor beneficia de tractoare electrice. Acest lucru se va intampla incepand cu 2020, cu zece ani mai devreme decat se preconiza initial. John Deere a facut acest anunt cu ocazia targului agricol ce s-a desfasurat de curand la Paris. Tractorul electric va avea 174 cai putere, iar bateria sa va avea o autonomie de patru ore. Incarcarea va dura trei ore.

Utilajul agricol nu va fi propulsat in totalitate de motorul electric. Producatorul va mentine si instalagatia diesel. Specialistii in energie verde vor sa mearga pana intr-acolo incat tractoarele electrice sa fie alimentate cu energie fotovoltaica, astfel incat fermele sa nu mai depinde de reteaua clasica de curent.

Beneficiile tractoarelor electrice sunt evidente. Costurile de functionare vor fi mult mai mici, iar impactul asupra mediului va tinde catre zero. Ramane de vazut insa care va fi pretul unui astfel de utilaj si la cat timp va trebui inlocuita bateria electrica.

Citește și

Cmentariile sunt închise