26 mai 2022 - 16:38

Toți mistreții din țară trebuie EUTANASIAȚI! Apel către Ministrul Agriculturii

Singura soluție pentru a scăpa de pesta porcină africană este să eliminăm toți porcii mistreți din țară, este de părere directorul Combinatului Agroindustrial Curtici, Dimitrie Muscă. Într-o intervenție în cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport”, realizată de Ovidiu Ghinea, fermierul arădean a lansat un apel către ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu, pentru a se ocupa personal de această problemă.

”Circa 10% din efectivele de porci mistreți trec prin boală, fac forme de rezistență, după care trăiesc 400 de zile. În aceste 400 de zile nu fac altceva decât să infecteze, la rândul lor, tot. Sunt pădurile pline de mistreți morți; nu s-a făcut deratizare, nu s-a făcut îngropare, nu s-a făcut dezinfecție, nu s-a făcut nimic. (…) Mistrețul, ca orice animal, vine la sursa de apă; poți să-l aștepți acolo, îl împuști și ai rezolvat problema. Nu s-a făcut nimic, nimic, nimic, domnule ministru al Mediului.

Cea mai cruntă problemă care a apărut la ora actuală, la Arad au fost două cazuri de mistreți cu anticorpi. Anticorpii stau în măduva din oasele lungi și mai pot să stea în mucoasele faringiene. Ei vor trăi mult și bine cu acești anticorpi, dar pe unde merg, infectează. În condițiile acestea, pentru că nu vrem să fim o țară crescătoare de mistreți și care distruge agricultura, ar trebui făcut ceva. (…) Domnul ministru al agriculturii trebuie să treacă peste toți și trebuie să trecem la eutanasia în masă a mistreților. Dacă curățăm țara de mistreți, peste trei ani pot să repopuleze. Altfel nu facem nimic”, a precizat Dimitrie Muscă în direct la AGRO TV.

Directorul CAI Curtici face apel și către vânători să lase orgoliile de-o parte și să accepte eliminarea completă a efectivelor de porci din țară. Altfel, Muscă susține că efectul pe termen lung al prelungirii situației actuale va fi dezastruos, nu doar pentru crescătorii de porci, ci și pentru vânători.

”Vânătorii trebuie să ne asculte și să înțeleagă un lucru: este pentru binele țării, inclusiv al lor. Porcul mistreț din România trebuie asanat în totalitate. De ce germanii umblă cu elicopterele și cu dronele după ei? Pentru că au pierdut o mare piață, cea din China, și și-au dat seama că era un capital extrem de important. Uitați-vă că a apărut deja porcul mistreț bolnav de PPA în nordul Italiei, nici nu se știe de unde a venit. Deci trebuie să înțeleagă toată lumea, trebuie să dispară mistreții în totalitate, după care se poate repopula”, a mai spus Dimitrie Muscă.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

  1. Claudiu Socianu mistreti, ursi, vulpi, șacali, TOȚI acestia sunt vectori de propagare a pestei porcine africane, fiindca se hranesc cu cadavrele mistreților infectați, căzuți în teren. Să nu uităm păsările răpitoare! Ups, usrul si toate pasarile răpitoare sunt protejate de ONG-urile conduse de razboinicii verzi de tastatură și canapea…. 😒

    • Nici chiar asa. Daca distrugem toti pradatorii se creeaza un dezechilibru major in natura. Trebuie chibzuinta in tot ce facem. Planeta e vie si reactioneaza cu mijloacele ei la actiunile omului. Cu alte cuvinte, ii facem rau, intoarce raul impotriva noastra. Asa am taiat si padurile sa le punem pe foc, am desecat mlastinile ca sa facem agricultura mai multa si cu ce ne-am ales? Cu incalzire globala si desertificare, cu tornade si alunecari de teren.

  2. Trenuie trasi la raspundere toti idiotii care si arunca porcii morti pe campuri. Ppa a fost adus de comeva si raspandit in fondurile cinegetice datorita incompetentilor . Acum vine si gripa aviara ! Eutanasiem pasarile , migratoarele? Care este interzis sa se inpuste ?!

  3. Toți incompetenții își dau cu părerea la televizor si imbecilii din ministere nu fac nimic !! Mistreții iau virusul de la porcii morți, aruncați de țăranii idioți prin păduri. Primarii, veterinarii se fac că nu văd.Și apropos, există vaccin pentru PPA.

Comments are closed.