23 octombrie 2021 - 10:45

Tony D, belgianul care face case de clestar in tinutul Neamtului

Belgianul Tony D. a venit in Romania dupa Revolutie, s-a indragostit de Anda, o fata superba si extrem de inteligenta din Neamt, si de atunci n-a mai plecat niciodata.

Au impreuna o fata foarte desteapta si perseverenta, pe Cat, iar afacerea de familie in care se implica tustrei are ca obiect construirea de casute de sticla, asa-numite Glass Houses (GH), care sunt pe structura lamelara, folosind lemnul din codrii nesfarsiti, care se pravalesc — cum se zice in popor — peste locuitorii tinutului Neamtului.

Casutele nu numai ca arata foarte bine, dar sunt dotate cu tot felul de echipamente care le fac si extrem de confortabile, si sunt ideale pentru conditiile de viata din timpul pandemiei dar si post-Covid19.

Dar cea mai importanta caracteristica a lor este ca sunt foarte vitrate, oferind o vedere superba asupra imprejurimilor si chiar a cerului instelat, pe timpul noptii.

De aceea cei care le ravnesc le doresc instalate in zone cat mai invadate de natura, in apropierea unor paduri, lacuri, munti, dar si in Delta, langa mare — practic oriunde intr-o tara atat de frumoasa ca Romania.

Desi exista foarte multi interesati si din afara tarii, ba chiar de pe alte continente.

Bunaoara, o tara de la antipozi, afectata acum cativa ani de un cutremur devastator isi pune problema cumpararii catorva zeci de mii de de asemenea casute de clestar.

Incalzirea se face prin podea, izolatia termica este excelenta, geamurile sunt de tip termopan cu clasa energetica foarte inalta, usa se deschide automat, baia e micuta dar cocheta si nu ii lipseste absolut nimic din ceea ce este necesar.

Intr-un cuvant casuta de sticla e excelenta pentru cupluri care vor o casa de vacanta in conditii de confort foarte ridicat, sau pentru pensiuni care vor sa ofere clientilor izolarea sociala atat de prezenta in comunicarea oficiala a epocii Covid.

Pe langa aceste casute de sticla sau Glass Houses, cei trei construiesc si cateva tipuri de casute modulare cu caracteristici avansate, in genul celor pe care le ofera la GH

Dar si un concept de casa de forma emisferica, de dimensiuni mari si care se roteste dupa soare, asa numitul Dom, conceptul unui mare designer francez, Patrick Marssilli.

 

 

 

 

 

 

    • Din cauza unor clauze de confidentialitate pe care le are producatorul, legate de aparitia la o televiziune, informatia nu este publica pana la difuzarea emisiunii si obtinerea acceptului din partea acestuia. Sunt sigur insa, ca la o cautare pe internet veti gasi informatiile necesare.

Comments are closed.