Tone de brânză, confiscate de ANSVSA! ”Brânza de oaie era, de fapt, de vacă”

Se pare că fenomenul falsificării pe piața brânzeturilor este unul extrem de răspândit, arată datele controalelor efectuate la începutul acestui an de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). Peste 17 de tone de brânză au fost confiscate de către inspectorii autorității.

Potrivit vicepreședintelui ANSVSA, Dănuț Păle, în multe cazuri s-a constatat că producătorii nu respectau ceea ce scria pe eticheta produselor.

”Tot aici, în studio, am declarat că o să avem o acțiune pe lapte și produse din lapte. S-a desfășurat pe o perioadă de două luni și trebuie să vă spun cu tristețe că am constatat foarte multe neconformități. Vreau să vă spun că s-au confiscat peste 17 tone de brânză, de la producători și de la rețeaua comercială. Am mers absolut peste tot”, a precizat Dănuț Păle pentru AGRO TV.

Potrivit reprezentantului ANSVSA, au fost situații în care s-a constatat că brânza de capră sau de oaie erau făcute, de fapt, din lapte de vacă.

”În loc să fie brânză de capră, specia era, de fapt, vacă. Brânza de oaie era din lapte de oaie amestecat cu lapte de vacă. (…) Au fost unități închise, sancțiunile au depășit 2,5 milioane de lei. Este dureros că încă avem procesatori care nu înțeleg că trebuie să ne respectăm unii pe ceilalți. (…) Pe lângă celelalte probleme de depozitare, de trasabilitate, din punctul meu de vedere cele mai grave probleme au fost legate de această falsificare a produsului. Sper ca până la urmă, la nivel european, să se defineacă foarte clar, pentru că este o problemă care se duce în zona penalului”, a mai subliniat Dănuț Păle, în emisiunea ”Agricultura Modernă”.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

12 COMENTARII

 1. Partea bună că brânza falsă de oaie, avea lapte de vacă, adică LAPTE. Pe hoții din supermarketuri cu brânza cu cancer din plastic, fără lapte, de ce nu le confiscă brânza? Omul ăla a muncit pentru laptele ăla de vacă. Chiar dacă a trișat, a trișat la denumire dar nu la lapte. E sărăcie și omul a vrut 10 lei în plus la brânză. Dar pe hoțul de la PSD care a furat bani cu portbagajul, de ce nu îl arestați? Hoților care conduceți țara asta

  • Te-ai trezit vorbind !
   Dacă românii adevărați ar fi ca tine (să latre anonim) , am fi o țară de lași veninoși.
   E bine că totuși nu e așa, doar că se mai găsește câte unul ca tine care își trage un ciorap pe mutră și baga capul în poză.

  • Minunat ce spui! Eu am un copil alergic la laptele de vaca. Nu sunt milionară, și am scos 6 lei să dau pe un iaurt de oaie, luat de la producător român, să îl susțin și să nu merg in supermarketuri iar copilul meu a ajuns cu grave probleme de stomac la nici 2 ani ai lui. Cine minte, ar trebui să intre la pușcărie, că se joacă cu vieți de oameni care scot mai mulți bani din buzunar, cu sacrificii, care vor să își protejeze copii, nu sa îi vadă legume in spitale și să se roage să scape.
   Rușine tuturor celor ce mint ca să fure!!
   Ce era așa greu sa scrie lapte de vaca și lapte de capra?

 2. Da!nu este corect ce a făcut Micul fermier!dar cei din breasla știu că la stani sunt și vaci nu doar oi!dar explicați cum fac reclama televizată cu cașcaval la vânzare la preț de 30 de roni per kg când doar laptele cu transport de la ferma la fabrica care intra Intr un kg de cașcaval costa 28 de roni unde este costul de prelucrare,salarii și toate costurile?acuma întrebarea întrebătoare?9 la sută TVA,adaosul hipermarketului comisionul ce se facturează separat,de targhet,de card de reclama în câțiva ani vor ajunge la cer din nou cu comisioanele!nu la toți doar la unii!să spună proștilor că nu e cancer!are dreptate domnul ce a lăsat mesaj!!!de ce nu se face analiza la toate produsele?in special la cele cu reclama televizată!Si uite așa clientul nostru cumpără cancerul și nu știe nimic pentru că așa e la noi legea care are virgula!!!!Felicitări săriți și dați în cel mic !așa să nu uitați să îi trimiteți macar 10 inspectori in control !in cel mai scurt timp nu veți mai manca brânză din lapte deloc atunci să vedeți cancerul!!seară frumoasă vă doresc!

  • Costul unui produs, orice producător îl știe, că se facturează cu atât mai puțin, cu cât cererea e mai mare.
   Când ești o fabrică precum Dorna care vinzi 25-35 de tone de cașcaval zilnic, în toată lumea, ai alt preț, ai alti furnizori de lapte și alte salarii fata de producătorul care își mulge singur vacile, se duce cu mâna lui și face brânză și muncește singur la tot procesul și vinde 200-300 kg de brânză toată luna. Sunt simple calcule de contabilitate primara pe care orice producător le știe

 3. Fraților,nu mai căutați scuze la samsari! Era suficient sa scrie brânză de vacă in loc de oaie! Și nimeni nu avea nimic cu ei! La fel cum în magazine scrie că e brânza din plastic! Ce e așa greu???

 4. Partea buna e ca totuși era lapte, partea proasta e ca vand cas de oaie iarna când oile nu mai se mulg după 1 septembrie.

 5. Sunt foarte bune toate autoritățile ăstea; ANSVSA, ANPC, și mai știu io care, toate conduse de oameni super competenți (nemembri de partid), care fac ordine în țară, aduc bani la buget cât mai repede (nu cu japca) și asigură funcționarea comerțului civilizat din supermarketuri!
  Vă mulțumim!

 6. Înșelăciunea tot înșelăciune este. Ce nu înțeleg eu e de ce se ia apărarea celor care vând brânză de vacă sub numele de brânză de oaie. Sincer eu nu cred că fac asta din cauza sărăciei, ci fac asta pentru că sunt un pic mai șmecheri, decât fraierii aia care vând brânză de vacă ca brânză de vacă. Și aceștia sunt oamenii care ceva mai târziu își vor etala avuția ostentativ. PS de ceva vreme cumpăr cașcaval din Italia ( de la Metro) care e și mai ieftin și mai bun decât cel românesc.

 7. Nu mai e nici taranul cea fost , normal daca o vinde ca brânză de oaie e alt preț dar na sunt multe rahaturi in supermarketuri care nu le controleaza

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole