Tombole cu utilaje agricole pentru vaccinarea la sate

Campania de vaccinare din România s-a împotmolit de tot, în timp ce autoritățile se tem de valul patru al pandemiei.

În acest context, vicepremierul Dan Barna a declarat, vineri, că în această săptămână, în Coaliție și în Guvern, au avut loc discuții despre stimularea campaniei de vaccinare, printre măsurile propuse numărându-se vouchere de vacanță, loterii sau chiar tombole cu utilaje agricole pentru cei din mediul rural care se vaccinează.

Au fost prezentate mai multe variante, pentru unele dintre ele premierul si-a exprimat sustinerea. Ne-am gândit la stimulente. În bani direct, nu am discutat despre stimulente, dar se discută diverse variante de vouchere, bonuri, tichete prin care cetățenii să fie încurajați să se vaccineze. S-a discutat și subiectul unei potențiale loterii, chiar cu utilaje agricole, astfel încât să reacționeze cei din mediul rural”, a arătat Barna.

Pe lângă stimulentele pentru vaccinare, sunt puse în discuție și o serie de constrângeri. Astfel, persoanele nevaccinate ar putea avea accesul restricționat în spații publice închise pentru participarea la activități neesențiale.

”De exemplu, mersul la mall, să fie condiționat de existența vaccinării. Persoanele vaccinate să meargă la mall în weekend, restul, în cursul săptămânii”, a spus vicepremierul.

O altă măsură deja discutată în spațiul public este obligativitatea testării periodice a cadrelor medicale nevaccinate, pe banii lor.

„E un mesaj foarte clar: dacă vrem să nu ne mai întoarcem la perioada de restricții care ne-a chinuit atât de mult, e necesar să ne vaccinăm. Vom avea cu toții probleme dacă nu vom crește procentul de vaccinare”, a mai spus Dan Barna.

Liderul USR a explicat că, așa cum s-a văzut în acești doi ani de pandemie, „ceea ce s-a întâmplat în altă parte, după două săptămâni s-a întâmplat și în România. Ne așteptăm să crească și aici numărul de cazuri”.

O decizie privind măsuri arătate ar urma să fie luată în cadrul următoarei ședințe de coaliție.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole