Tomate vândute cu 3 EURO/bucată. Soiul minune care îi îmbogățește pe legumicultori

Fermierii italieni redescoperă vechile soiuri de legume și constată că prețurile obținute cu astfel de produse sunt mult mai mari decât în cazul soiurilor obișnuite. Soiul Riccio di Parma este cultivat din nou, în câmp deschis, de câțiva fermieri italieni, care sunt încântați atunci când vând tomatele. O singură roșie, care ajunge și la un kilogram sau mai mult, poate valora și 3 euro, scrie Lanțul Alimentar, preluând informațiile transmise de freshplaza.com.

Producția de roșii Riccio di Parma, un soi străvechi redescoperit și reintrodus recent în cultură pe o arie destul de restrânsă, dar cu potențial mare de răspândire pe dealurile din Parma, este în curs de recoltare. Trei companii i-au parte la acest experiment, dar cultivarea este deschisă și altor părți interesate.

Tomatele din acest soi sunt cultivate pe suporturi pentru creștere verticală și fiecare plantă produce 2-3 roșii care pot ajunge la 1,2 kg fiecare. Dimensiunea scade ușor la coacere, dar rămâne întotdeauna foarte mare. Roșia Riccio di Parma are nervuri și este foarte dulce și este potrivită doar pentru recoltarea manuală. Acesta este unul dintre motivele pentru care soiul nu a mai fost cultivat – nu poate fi cules mecanic, spune președintele asociației care deține drepturile de proprietate asupra acestui soi.

La ora actuală, după succesul inițial al acestui experiment, fermierii fac studii și selecții de semințe în colaborare cu o universitate locală pentru a reînvia cultivarea acestui soi în Italia.

Sursa foto: www.accademia5t.it

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole