4 august 2021 - 22:06

TOAMNA, CEA MAI BUNA PERIOADA PENTRU A PLANTA LALELE

Lalele sunt unele dintre cele mai iubite flori din lume iar oamenii le oferă la orice ocazie, fie că vorbim de sărbători, zilele de naștere, aniversări sau pur și simplu vrem să facem un gest frumos, dăruind din plăcere. Lalele sunt recunoscute drept flori de primăvară; totuși, putem observa că  le găsim disponibile pe tot parcursul anului, chiar și toamna sau iarna.

Cine Își dorește o grădină cu flori frumoase la primavară, se poate pregăti de acum prin alegerea florilor și arbuștilor ornamentali.  Specialiștii consideră că toamna este cea mai bună perioadă a anului pentru a planta lalele, narcise si zambile, lacramioare sau diverse tipuri de flori bienale. De ce? Datorită bulbilor care vor intra în repaus vegetativ în timpul iernii, iar odată plantați aceștia se pregătesc pentru primăvară. Începând cu primele zile calduroase ale primaverii, veți observa cum plantele vor creste armonios și vor oferi înflorescențe splendide.

Este de preferat ca bulbii de lalele să se planteze la sfârșitul lunii septembrie până în luna noiembrie sau chiar decembrie, atâta timp cât pamantul nu este inghetat. Este o planta care, în condiții de viață nefavorabile, supraviețuiește în pamant prin organele subterane, fiind practic o planta perenă. Înflorirea în formă de ou  adaugă eleganță și sofisticare grădinii.

Lalelele sunt originale într-un climat cu ierni reci, înghețate și veri calde și uscate. În cazul în care verile sunt mai ușoare, sau ploaia de vară este comună, lalele trebuie să fie plante din nou la câțiva ani. Nu tăiați frunzele de lalele în timp ce sunt încă verzi. Simțiți-vă liber să tăiați tulpina de flori pentru vaza sau să îndepărtați florile uzate, dar lăsați frunzele intacte până când acestea sunt complet îngălbenite și încep să se înroșească. Aceste frunze și substanțele nutritive pe care le furnizează prin fotosinteză sunt necesare pentru a construi florile pentru următorul sezon.