Tinerii nu mai vor în mediul rural – Satul cu doar 4 locuitori, cel mai tânăr are 60 de ani!

De la an la an, satele devin din ce în ce mai pustii. Tinerii nu se mai simt atrași să locuiască la sat și migrează spre orașe în căutare de oportunități de angajare și educație. 

Un sat din județul Botoșani are la momentul actual doar 4 locuitori, iar cel mai tânăr dintre aceștia are 60 de ani. Este vorba de localitatea Mihai Eminescu din comuna Gorbănești.

„Acum sunt 4 locuitori, vara suntem cam 7 persoane. Mai sunt care vin după ce se încălzeşte, să nu fie nevoite să facă focul. Soția mea este cea mai tânără dintre noi, are 60 de ani”, a povestit un localnic, în vârstă de 65 de ani, pentru monitorulbt.ro

Totodată, locuitorii se plâng că nu au acces spre satul vecin și rămân izolați, însă tot trag speranța că într-o bună zi autoritățile vor asfalta cei 4 kilometri de drum.

„S-a făcut de mai multe ori licitaţie, dar abia s-a pus piatră. Licitaţiile se tot anulează, nu ştim de ce, iar piatra o împrăştie tractoarele care tot trec pe drumuri”, a detaliat localnicul. 

Sursa poza: monitorulbt.ro

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

2 COMENTARII

  1. Nu înțeleg de ce tot tinerii sunt învinuiți pentru faptul că se depopulează satele ! Opriți-vă ! Încetați în a mai jicni tinerii. Tinerii nu sunt de vină pentru eșecurile voastre ! Tinerii nu sunt de vină pentru corupția din sistem și nici pentru problemele mondiale ! De ce să nu plece tinerii unde sunt oportunități mai mari ? Să locuiască în gunoaie vă doriți? Să aibă toalete în curte în loc de toalete normale ? Să se trateze cu usturoi în loc să meargă la un spital din mediul urban? Oamenilor, vă dați seama ce spuneți? Este absolut firesc ca cineva să își dorească să avanseze în viață, mai ales că există posibilități! Doar pentru faptul că unii în vârstă au ales să locuiască în condiții mizerabile, asta nu înseamnă că toți tinerii trebuie să locuiască în mizerie și să repete povestea ! Încetați cu ura îndreptată împotriva tinerilor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole