Tineri de succes: Este încă student, dar mulți fermieri din toată țara apelează la el!

Iustin Pruteanu este încă unul dintre zecile de tineri de succes cu care Facultatea de Agricultură USV Iași se mândrește că i-au trecut pragul.

Are doar 22 de ani și este încă student în anul al III-lea la specializarea Tehnologia prelucrării produselor alimentare, însă deja sunt mulți fermieri din regiunea Moldovei și chiar din alte părți ale țării care depind de activitatea tânărului Iustin Pruteanu, din Iași, care a înființat, alături de tatăl său, o companie agro care se ocupă de livrarea de îngrășăminte și achiziția de cereale.

Furnizorul de inputuri agricole activează mai ales în județe din zona Moldovei, dar oferta de fertilizanți este valabilă pentru livrări în toată țara, costurile de transport venind să se adauge prețului fertilizanților.

„Totul a pornit de la tatăl meu care a lucrat în acest domeniu, iar eu încă de la începuturi am încercat să acumulez o serie de cunoștințe pe care nu le vedeam foarte folositoare în perioada adolescenței, când eram cu capul în nori și nu știam în ce direcție să o apuc. Ajuns la facultate am început să îmi dau seama că de fapt acele informații încep să își aibă rostul. Facultatea de Agricultură USV Iași m-a făcut să înțeleg importanța agriculturii la un alt nivel, astfel, în luna mai a anului trecut împreună cu tatăl meu am decis să înființăm o societate comercială, pentru a le putea oferi fermierilor produse și servicii de calitate, în funcție de ce au aceștia nevoie. Societatea noastră se ocupă cu vânzarea îngrășămintelor și achiziția cerealelor în toată zona Moldovei. De puțin timp, am început să ne mărim portofoliul de clienți, cu fermieri din toată țara și să construim parteneriate de lungă durată și sincere, în tot ceea ce privește serviciile oferite de către noi”, povestește Iustin Pruteanu, student la Facultatea de Agricultură USV Iași.

Cea mai mare parte dintre îngrășămintele pe care compania sa le comercializează la acest moment provin din țări precum: Algeria, Egipt, Azerbaijan, Rusia, Turcia, Ucraina, China și multe altele.

Iustin Pruteanu spune, cu siguranța unui adevărat cunoscător în domeniu, că la ora actuală piața de îngrășăminte este stabilă, nu se anunță mari fluctuații de prețuri, însă o serie de fertilizanți au stocurile epuizate sau limitate. Potrivit tânărului antreprenor, în această perioadă fermierii sunt interesați de prețul îngrășămintelor în 2024, mai ales că se apropie campania de primăvară, iar mulți au ales să nu fertilizeze la final de 2023, ci să aștepte până văd culturile de toamnă răsărite.

- Publicitate -

Te-ar mai putea interesa:
Tineri fermieri de succes: La 23 de ani, a dezvoltat o fermă de oi care se-nvârte după soare!

Tineri fermieri de succes: La 19 ani, administrează o fermă de 350 de hectare și câteva sute de animale!

Tineri fermieri în afaceri de succes: A început cu 32 de pui!

Afacere-surpriză la sat, cu care o tânără din Iași a cunoscut succesul

Afaceri de succes în mediul rural! Proiectul care arată că se poate

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole