Timiș: Ciobanii de la stâne, vizitați de pompieri

oi_iarnaCiobanii de la 121 de stâne din județul Timiș au fost vizitați de pompierii de la ISU Banat, pentru a verifica dacă au condiții de siguranță în respectivele adăposturi, pe timp de ger, ținând cont de temperaturile extreme din această perioadă.

”Ciobanii de la stâne reprezintă o categorie de persoane mai expuse frigului și pericolului de incendiu în această perioadă. În cadrul acțiunilor s-a urmărit dacă sistemele de încălzire a spațiilor/ adăposturilor sunt exploatate în condiții care nu creează risc de incendiu și în același timp li s-au reamintit măsurile necesare pentru a evita riscul de hipotermie”, arată un comunicat de presă al ISU Banat.

”În caz contrar, ei trebuie să se echipeze corespunzător, respectiv să-și acopere extremitățile, adică urechile, nasul, degetele de la mâini și picioarele, deoarece acestea sunt locurile prin care se pierde căldura și riscă degerături; să evite băuturile alcoolice, să se hidrateze, să consume fructe și legume și să se informeze în legătură cu evoluția vremii”, menționează comunicatul, citat de AGERPRES

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole