Timiș: Ciobanii de la stâne, vizitați de pompieri

57

oi_iarnaCiobanii de la 121 de stâne din județul Timiș au fost vizitați de pompierii de la ISU Banat, pentru a verifica dacă au condiții de siguranță în respectivele adăposturi, pe timp de ger, ținând cont de temperaturile extreme din această perioadă.

”Ciobanii de la stâne reprezintă o categorie de persoane mai expuse frigului și pericolului de incendiu în această perioadă. În cadrul acțiunilor s-a urmărit dacă sistemele de încălzire a spațiilor/ adăposturilor sunt exploatate în condiții care nu creează risc de incendiu și în același timp li s-au reamintit măsurile necesare pentru a evita riscul de hipotermie”, arată un comunicat de presă al ISU Banat.

”În caz contrar, ei trebuie să se echipeze corespunzător, respectiv să-și acopere extremitățile, adică urechile, nasul, degetele de la mâini și picioarele, deoarece acestea sunt locurile prin care se pierde căldura și riscă degerături; să evite băuturile alcoolice, să se hidrateze, să consume fructe și legume și să se informeze în legătură cu evoluția vremii”, menționează comunicatul, citat de AGERPRES

 

Citește și

Cmentariile sunt închise