Ordonanța este pregătită: TICHETE DE MASĂ în valoare de 100 de lei pentru oamenii vaccinaţi antiCovid cu schema completă

Pe masa Guvernului se află acum un proiect de Ordonanță de Urgență (OUG) prin care persoanele care se imunizează împotriva Covid-19 cu schema completă de vaccinare vor beneficia de tichete de masă în valoare de 100 de lei.

Măsura anunţată de Executiv se va aplica de la data intrării în vigoare a actului normativ, informează Economica.net.

Astfel, potrivit prevederilor cuprinse într-un proiect de OUG pentru modificarea şi completarea Legii 55/2020, aflat în prezent la Secretariatul General al Guvernului (SGG), oamenii vaccinaţi antiCovid cu schemă completă vor primi tichete de masă şi vor putea participa la loteria de vaccinare.

De la data intrării în vigoare a actului normativ, persoanele care se imunizează împotriva Covid-19 cu schema completă de vaccinare vor beneficia de tichete de masă în valoare de 100 de lei. După adoptarea actului normativ, Ministerul Sănătăţii va elabora normele de aplicare a acestei prevederi, în care va explica paşii de urmat pentru a primi tichetele de masă.

După estimările Executivului, aplicarea acestei măsuri implică cheltuieli de 35 de milioane de lei pentru 350.000 de persoane vaccinate. Banii vor fi suportaţi din bugetul Ministerului Sănătăţii.

De asemenea, guvernul va organiza loteria de vaccinare ca să încurajeze oamenii să se imunizeze antiCovid. Se vor putea înscrie la loterie cetăţenii români, vaccinaţi antiCovid cu schemă completă de vaccinare, iar prima extragere va avea loc în luna octombrie,

Conform proiectului, fondul de premiere aferent loteriei de vaccinare este de 15 milioane de lei pentru anul 2021, iar banii vor fi suportaţi din bugetul Ministerului Economiei.

Modul de organizare a loteriei de vaccinare şi procedura de acordare a premiilor în bani vor fi detaliate într-un ordin comun al Ministerelor Sănătăţii şi Economiei, emis în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a actului normativ.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole