30 iulie 2021 - 07:40

Tescovina, un adevarat elixir in lupta cu efectele imbatranirii

Se vorbește, tot mai mult în ultima vreme, despre modul de viaţă sănătos. În aceasta adevărată goană după “tinerețe fără bătrânețe”, s-a cam uitat de comorile pe care ni le oferă natura, sau pe care le obținem de la ea. 

Ați bănuit vreodată că tescovina, căreia în popor i se mai spune boască sau boștină, poate  fi un medicament natural antiîmbătrânire

Folosită de obicei ca furaj pentru animale sau cel mai des aruncată, tescovina ne poate apăra, de fapt, și de boli. Mai exact, întărește sistemul osos, alungă durerile reumatice, luptă cu osteoporoza, dar combate și infecțiile, alergiile de orice fel, detoxifică, îmbunătățește circulația sângelui si vederea.

Mai mult, tescovina este un adevărat depozit vitamina C. Spre mirarea tuturor s-a descoperit ca in aceste resturi de fructe exista o substanta  considerată a fi cel mai puternic protector cardiovascular.

Din păcate, doar unii experți în medicina populară, folosesc acest produs sub formă de tinctură, pulbere, siropuri și ceaiuri. 

Cine știe, poate de mâine, n-o să mai vedeți în tescovină un simplu amestec de coji, pulpă și semințe, ci un adevărat elixir al sănătății!