Terracalco de la Carmeuse – solutia aducatoare de profit pentru fermieri

„Prezentam in iunie, la Odoreu, judetul Satu-Mare, cultura de porumb a fermierului Ede Kovacs, semanata la inceputul lui aprilie, cu 250 kg DAP, iar la prasila 300 nitrocalcar. Anul trecut in primavara s-a intervenit cu 1200 kg Terracalco /ha pe aceasta parcela unde de obicei erau baltiri. Atat anul trecut cat si anul acesta, baltirile au disparut, crusta s-a diminuat, Terracalco afanand solul si deblocand elementele nutritive. Deci atentie, discutam de un produs pe care l-am aplicat cu un an in urma si care isi manifesta efectul atat in anul aplicarii, in al doilea an dupa aplicare, cat si cativa ani dupa, afanand solul, deblocand rapid elementele nutritive blocate si binenteles activand viata microorganismelor si vietuitoarelor din sol, toate acestea cumulate, transformand aceasta cultura de porumb dintr-o zona nu tocmai optima, in cultura ideala. Iata si un video foarte bine documentat la fata locului.

Acum ne-am intors la Odoreu pentru a face si proba cantarului, sa vedem ce am facut ca si productie. Dupa cum se poate vedea in videoclip, discutam de 15.5-16 to /ha media, neirigat! Cu o tehnologie de fertilizare medie. Discutam despre o productie mai mare, comparativ cu suprafata pe care nu s-a aplicat Terracalco, cu peste 4 tone/ha doar anul acesta!

Il felicitam pe Ede(Edi) pentru increderea in Terracalco si invitam fermierii sa-si contacteze distribuitorii si reprezentantii Carmeuse, pentru a introduce in tehnologia lor de cultura acest produs extraordinar!”

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole