20 mai 2022 - 07:12

Termene URGENTE la APIA pentru fermieri pe final de ianuarie

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) primește, până la data 31 ianuarie 2022 inclusiv, cererile de plată pentru ajutorul de stat în sectorul creşterii animalelor, aferent serviciilor prestate în luna decembrie și în trimestrul al IV-lea al anului 2021.

Cererile se depun la sediile Centrelor APIA unde a fost depusă cererea inițială anuală sau se transmit de către fermieri prin mijloace electronice (poșta electronică, fax etc).

Mai multe detalii despre toate documentele care trebuie depuse la APIA pentru acest ajutor de stat puteți citi AICI.

De asemenea, APIA informează potențialii beneficiari că până la data de 31 ianuarie 2022 inclusiv, se depun Cererile de plată care vizează rambursarea ajutorului de stat pentru cantitățile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 octombrie – 31 decembrie 2021 (trimestrul IV al anului 2021).

Cererile se depun la Centrele Județene ale agenției de către administratorul/ reprezentantul legal sau împuternicitul acestuia.

Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenței dintre rata accizei standard și rata accizei reduse pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor  mecanizate în agricultură a cărei valoare unitară este de 1,5721 lei/litru.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

  1. Mia eliberat decizia in 19.01.2022.si nu mia intrat bani nici acuma. Stie cineva cind o sa intre?

Comments are closed.