Termen prelungit pentru subvenția la motorină! Anunț important de la șeful APIA

În cursul lunii decembrie se depun cererile de acord pentru finanţare, aferente schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură pentru anul 2023. Deși în mod normal, termenul limită era 31 decembrie 2022, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a decis să prelungească termenul cu câteva zile, astfel că fermierii pot depune cererile până în 3 ianuarie 2023.

Iată explicațiile oferite de directorul general APIA, Adrian Pintea, în emisiunea ”Agricultura la Raport” la AGRO TV:

”Tot în această perioadă se depun cererile de acord pentru finanțarea aferentă schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură pentru anul 2023. Aceste cereri se depun până în data de 31 decembrie, la centrele județene APIA. Aici aș face un anunț: având în vedere că 31 decembrie va fi într-o zi nelucrătoare, ultima zi de depunere va fi 3 ianuarie. Deci nu va fi sfârșitul lunii decembrie, ci am mai prelungi, pentru a prinde toate zilele lucrătoare.

Beneficiarii sunt producători agricoli, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale, toate formele constituite prin OUG 44/2008 și cei care exploatează terenuri agricole individual sau în forme asociative”, a precizat șeful APIA pentru AGRO TV.

În ceea ce privește persoanele fizice, și acestea pot beneficia de subvenția la motorină și pot depune cererea în această perioadă, însă trebuie să se autorizeze ulterior. Pentru mai multe explicații legate de acest subiect, CLICK AICI.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole