27 mai 2022 - 18:23

Termen prelungit pentru prime de asigurare a culturilor, animalelor și plantelor

În urma unor demersuri inițiate de Clubul Fermierilor Români, Agenţia pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a prelungit termenul de depunere a cererilor de finanțare pentru submăsura 17.1 „Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor – pentru cultura toamnă 2020 și primăvară 2021 în sectorul vegetal și pentru polițele încheiate în anul 2021 în sectorul zootehnic”, din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Astfel, fermierii interesați mai pot depune cereri de finanțare până pe 16 decembrie 2021, ora 16.00.

Fondurile disponibile pentru submăsura 17.1 „Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor” sunt de 31,2 milioane de euro.

Depunerea Cererilor de finanțare pentru submăsura 17.1, se va face on-line pe http://www.afir.info, conform precizărilor din Ghidul Solicitantului.

Solicitantul de finanţare trebuie să îndeplinească cerinţele de conformitate şi eligibilitate menţionate în Ghidul Solicitantului aferent acestei submăsuri. Ghidurile solicitantului pentru fiecare submăsură se aprobă prin Ordin al Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale și sunt publicate pe site-ul AFIR.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.