Termen LIMITĂ pentru fermieri la Programul Tomata. Grăbiți-vă la Direcțiile Agricole!

Fermierii care s-au înscris anul acesta în Programul Tomata mai au puțin până la încheierea perioadei de comercializare a producției realizate, însă înainte de acest termen, trebuie să se asigure că specialiștii din cadrul Direcțiilor Agricole Județene vin să efectueze controlul pe teren.

”Pentru fermierii care s-au înscris în programul tomata, îi anunț că până pe data de 20 iunie cel târziu, trebuie să anunțe Direcțiile Agricole Județene pentru a se efectua vizita în teren. Așa cum este acum HG-ul prevăzut, pot fi comercializate tomatele în cadrul Programului Tomata până pe data de 30 iunie, cu obligativitatea efectuării vizitei în teren cu cel puțin 10 zile înainte de această dată. Deci 20 iunie ar fi ultima zi în care experții DAJ ar putea să vină pe teren. Mai e puțin”, a precizat Ion Păunel, fondator al Uniunii Salvați Țăranul Român, pentru AGRO TV.

Peste 22.000 de fermieri s-au înscris anul acesta în Programul Tomata. Potrivit datelor transmise de Ministerul Agriculturii, o mare parte dintre aceștia sunt tineri fermieri, cu vârsta de până în 40 de ani.

Anul 2023 nu a fost lipsit de probleme pentru legumicultori. Temperaturile scăzute de pe perioada primăverii au provocat mari probleme, motiv pentru care fermierii înscriși în Programul Tomata cer o prelungire a termenului stabilit inițial, astfel încât să aibă timp să realizeze obiectivele la care s-au angajat prin înscrierea în program.

”Avem foarte multe semnale de la fermieri din țară care s-au înscris în Programul Tomata, cu rugămintea de a încerca să prelungim acest program până cel puțin în 15 iulie, noi am vrea 1 august. Vom face o adresă la Ministerul Agriculturii, am luat legătura și cu Administrația Națională de Meteorologie, pentru că am avut o primăvară foarte răcoroasă. Valoarea temperaturilor diurne a fost destul de scăzută pentru această perioadă a anului, din martie până acum. Sperăm ca cineva să ne asculte”, a mai precizat reprezentantul legumicultorilor.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole