Termen limită la APIA în luna ianuarie! Ce subvenții intră la plată

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va începe anul 2023 în forță, cu primirea cererilor pentru o schemă de ajutor importantă pentru fermierii români. Astfel, până în 3 ianuarie 2023, agricultorii vor putea depune cererile de acord pentru finanţare, aferente schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură pentru anul 2023.

Deși termenul limită inițial era 31 decembrie 2022, APIA a decis să prelungească perioada de depunere cu câteva zile.

”Aceste cereri se depun până în data de 31 decembrie, la centrele județene APIA. Aici aș face un anunț: având în vedere că 31 decembrie va fi într-o zi nelucrătoare, ultima zi de depunere va fi 3 ianuarie. Deci nu va fi sfârșitul lunii decembrie, ci am mai prelungi, pentru a prinde toate zilele lucrătoare”, a precizat directorul general APIA, Adrian Pintea, pentru AGRO TV.

Tot la începutul anului viitor, genția va plăti și ajutoarele naționale tranzitorii aferente anului 2022, o categorie de subvenții așteptate de mulți fermieri. Aceste forme de sprijin sunt plătite mereu din bugetul anului următor, astfel că APIA va putea demara plățile după ce legea bugetului național pentru anul 2023 va fi adoptată.

De asemenea, șeful APIA a mai precizat să se vor continua și plățile regulare, astfel încât toți fermierii să-și primească banii cuveniți până la data de 1 martie, când începe depunerea cererilor aferente anului 2023.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole