26 mai 2022 - 21:08

Termen FINAL la APIA pentru fermierii care primesc subvenții în 2021

Agenție de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că beneficiarii mai pot solicita eliberarea de adeverinţe aferente Campaniei 2021 pentru schemele de plăți directe și măsurile de mediu și climă, până la data demarării autorizării la plată în avans, respectiv până la data de 18 octombrie 2021.

Reamintim că potrivit Ordinului Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 50/2017 de modificare a OMADR nr.703/2013 pentru aprobarea condițiilor în care se vor încheia convențiile dintre instituțiile financiar-bancare și nebancare și APIA, în vederea finanțării de către acestea a activităților curente ale beneficiarilor plăților derulate de instituția noastră în baza adeverințelor eliberate, dobânda aferentă acordării creditelor va fi de RON-ROBOR 6M + maxim 2%.

În ce priveşte comisioanele practicate de instituţiile finanţatoare, APIA atrage atenţia fermierilor care doresc să acceseze credite pentru finanțarea capitalului de lucru în vederea desfășurării activităților curente, să analizeze cu atenţie sporită soluţiile de finanţare propuse de instituţiile financiar-bancare şi nebancare în ceea ce priveşte costul acestora, astfel încât să aleagă modalităţile de finanţare care răspund cel mai bine necesităţilor proprii.

Adeverințele pot fi solicitate la APIA prin mijloace electronice.

Toate convenţiile încheiate între APIA, instituțiile bancare și nebancare și Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA (FGCR)/ Fondul Național de Garantare a Creditului pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii IFN – SA (FNGCIMM) sunt postate pe site-ul instituţiei.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.