Terenuri agricole de la ADS pentru fermieri! Când se licitează și unde sunt terenurile

Agenția Domeniilor Statului (ADS) a dat startul primei sesiuni de concesionare prin licitație cu strigare din septembrie 2022, în care sunt disponibile aproximativ 2.500 de hectare de teren în trei județe: Brăila, Buzău și Tulcea.

Fermierii care doresc să se înscrie la licitație o pot face până la data de 15 septembrie, urmând ca licitația să aibă loc spre sfârșitul lunii la sediul ADS, potrivit informațiilor oferite de șeful instituție, George Sava, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

În dialogul său cu realizatorul Ovidiu Ghinea, directorul general ADS a mai dezvăluit că în lunile următoare vor mai urma și alte licitații, urmând ca până la sfârșitul anului să fie scoase la licitație aproape 15.000 de hectare de teren. Din acestea vor face parte și suprafețele dedicate tinerilor fermieri.

”După licitația care va avea loc în data de 29 septembrie, sperăm ca următoarea să fie undeva în jurul datei de 15 octombrie. Avem un comitet de privatizare săptămâna viitoare în care vom stabili următoarele loturi de scos la licitație. Va fi tot undeva în jur de 3.000 de hectare, pentru că așa se adună din suprafețe și am încercat să păstrăm o simetrie.

Dacă ne uităm pe liberul de contract la ora actuală, și vorbim de suprafețele mari care sunt cele mai căutate, vom scoate la licitație undeva la 12.000 – 15.000 de hectare anul acesta. În acestea includem și tânărul fermier, dacă toate lucrurile merg cum ne dorim. Sperăm ca undeva la sfârșit de noiembrie să avem și tânărul fermier, cu cele 50 de hectare. Am avut foarte multe solicitări nu pe teren arabil, ci pe 5 hectare de vie, de livezi, pe pășuni sunt foarte multe solicitări. Să dea Dumnezeu să avem pășune pentru toți doritorii, constatăm o revenire foarte puternică a solicitărilor de pășune”, a precizat George Sava pentru AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole