Terenuri ADS pentru tinerii fermieri – Ce suprafață intră la licitație

Tinerii fermieri care vor să beneficieze de teren agricol de la Agenția Domeniilor Statului (ADS) nu mai au mult de așteptat. Directorul general al instituției, George Sava, a precizat pentru AGRO TV că agenția se pregătește să pună la dispoziție peste 8.000 de hectare de teren pentru tinerii fermieri anul acesta.

”Intenționăm să scoatem la licitație undeva la 8.000-9.000 de hectare pentru tinerii fermieri. Știu că este o țintă destul de ridicată, sperăm să avem și doritori. Un lucru care ne încurcă la momentul actual este și un anumit grad de fărâmițare a acestor terenuri ADS. Nu sunt toate în același loc, sunt într-o zonă mai multe, în alta mai puține”, a precizat șeful ADS în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Potrivit directorului ADS, obiectivul instituției este ca aproximativ 30.000 de hectare de teren aflat în proprietatea statului să intre în circuitul agricol anul acesta.

În ceea ce îi privește pe tinerii fermieri, până acum au fost încheiate contracte de concesiune pentru doar 600 de hectare, însă instituția speră ca situația să se schimbe până la sfârșitul anului.

”În momentul de față, sunt undeva la 30 de tineri fermieri care au reușit să concesioneze teren de la ADS, iar suprafața este în jur de 600 de hectare. N-a luat fiecare câte 50 de hectare, au luat și mai puțin. Au avut mai aproape de casă, au luat 5-10-20 de hectare, nu a fost o regulă, pentru că gradul de fărâmițare este destul de mare”, a explicat George Sava pentru AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

2 COMENTARII

  1. Buna ziua sunt un tanar fermier din orasul Somcuta Mare,am 29 de ani sunt absolvent al facultatii de Agricultura din cadrul USAMV Cuj Napoca,am o mini afacere in agricultura,lucrez 12 ha din care 4ha in proprietate iar 8ha in arenda.Doresc sa maresc suprafata de teren cultivata si m ar ajuta enorm orice suprafata din domeniul statului care bine înteles ar fi la o distanta rezonabila de ferma mea.

  2. Buna ziua sunt un tânăr fermieri în curs de dezvoltare si a s dori sa ma extind mai mult am făcut primul proiect pentru înființarea,, tânărului fermieri ,,

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole