Cea mai mare tranzacție de teren arabil din România în 2023

Cea mai mare tranzacție de teren arabil din România, în 2023, s-a ridicat la 830.700 de euro (aproximativ 4 milioane de lei) și a vizat un teren de 118,3 hectare din localitatea Grădina, județul Constanța, conform datelor publicate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Terenul a fost vândut de Attilio și Gian Franco Beccaria, doi investitori italieni, și a fost cumpărat de către o întreprindere individuală, fostul arendaș Stanciu Gheorghe.

Potrivit unei analize realizate de Economica, piața terenurilor arabile compacte s-a reîntors anul trecut la un nivel similar cu cel din perioada pandemică. Astfel, în 2023 s-au raportat 11 tranzacții de teren arabil cu o suprafață mai mare 30 de hectare, ajungând la o valoare totală de circa 20 milioane de lei (4 milioane de euro) pentru un total de aproximativ 517 hectare.

Aflați mai multe detalii pe economica.net.

Te-ar mai putea interesa: ULTIMELE DATE: Cât a ajuns să coste un hectar de TEREN ARABIL sau de PĂȘUNE în România

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole