Tehnologii moderne pe tractoarele Case IH – Transmisia variabilă continuă CVX

Cu o tradiție de aproape 180 de ani în dezvoltarea tehnologiilor agricole de primă clasă, Case IH răspunde de fiecare dată provocărilor din piață, dar și cerințelor fermierilor.

Producătorul american a prezentat de curând tractoarele cu transmisie variabilă continuă CVX. Mai precis, cu ajutorul cutiei automate, turația motorului și viteza de deplasare nu mai sunt legate, așa cum este cazul unei transmisii powershift. Cu o transmisie continuă, indiferent de turația motorului, se poate menține fixă viteza de deplasare a tractorului fără niciun fel de problemă.

”Cele mai importante caracteristici pentru această cutie de viteze sunt ușurința în exploatare, oferă un randament foarte bun de utilizare a tractorului, tot ansamblul lucrează cu o turație optimă, cu rapoarte potrivite pentru deplasare și oferă o productivitate foarte bună în câmp. Practic, eliminăm mult din implicarea operatorului în utilizarea tractorului, acesta făcând niște setări minime, apoi putând să utilizeze foarte eficient utilajul. Datorită acestui sistem automat, se elimină niște uzuri inutile care apar câteodată din exploatarea necorespunzătoare a utilajului”, ne-a explicat Vasile Murariu, product manager Titan Machinery.

Producătorul american este singurul care oferă această gamă de putere de transmisii continue care se comportă identic, care au o înaltă eficiență și care asigură o reducere a consumului de combustibil în această masură.

Lansarea noilor tehnologii a fost asigurată în țara noastră de dealerul Titan Machinery România, în evenimentul Case IH Agronomic Design Tour 2022, desfășurat pe circuitul auto Motopark din Adâncata, județul Ialomița.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole