29 iulie 2021 - 04:49

TEHNOLOGIA NCode®: NOUA GENERAȚIE DE UREE CU PROTECȚIE ÎMPOTRIVA VOLATILIZĂRII

Datorită angajamentului tot mai mare al omenirii față de problemele de mediu, controlul gazelor eliberate în atmosferă devine din ce în ce mai strict. În multe țări din lume au fost introduse regulamente ce restricționează utilizarea ureei standard. În Germania, de la 1 februarie 2020, utilizarea ureei standard a fost interzisă. Ureea poate fi aplicată ca îngrășământ de bază numai dacă este tratată cu inhibitor de urează (vezi Bundesgesetzblatt Teil I Nr. 32). Este doar o chestiune de timp până la interzicerea utilizării ureei fără inhibitori și în alte țări ale Uniunii Europene. În Franța, începând din sezonul 2019-2020, au fost introduse recomandări privind utilizarea îngrășămintelor cu inhibitori (NBPT, DMPP, DCD). Agricultorii vor fi amendați și/sau vor plăti impozite mai mari dacă emisiile nocive din țara lor nu sunt reduse sub nivelurile impuse.

Utilizarea ureei tratată cu inhibitori devine inevitabilă și este nevoie ca fiecare fermier să înceapă să utilizeze această tehnologie ACUM, pentru a adopta cele mai bune practici, pentru a respecta MEDIUL, LEGISLAȚIA și pentru a fi PERFORMANT.  

SOLUȚIA A FOST IDENTIFICATĂ! Rentabilă pentru agricultură și prietenoasă cu mediul înconjurător – tratarea granulelor de uree cu inhibitor de urează. NCode® reduce volatilizarea formei amoniacale, garantează mai mult azot disponibil pentru plante și permite mai multă flexibilitate în aplicare.

FERTILIZAREA CU UREE STANDARD ARE PIERDERI!

Este însoțită de pierderi semnificative de azot (de până la 30-50%), are aport redus de azot disponibil pentru plante și este o sursă importantă de poluare cu amoniac.

FERTILIZAREA CU TEHNOLOGIA NCode® ESTE MULT MAI EFICIENTĂ

NCode® reduce pierderile de azot prin volatilizare și garantează mai mult azot disponibil pentru plante. Oferă, de asemenea, flexibilitate în alegerea perioadei de fertilizare și reduce costurile proceselor de aplicare.

   Urea DURASOL NCode® (46 – 0 – 0)                                                                            

  • Urea DURASOL NCode® este protejată împotriva pierderilor prin volatilizare, îngrășământ cu azot gata de utilizare, cu mai multă substanță activă disponibilă, pentru cea mai eficientă nutriție a plantelor.
  • Urea DURASOL NCode® permite extinderea perioadei de aplicare făcând posibilă fertilizarea la temperaturi mai ridicate și oferind fermierilor flexibilitate în utilizare.
  • Urea DURASOL NCode® reduce pierderile de azot prin volatilizarea amoniacului în atmosferă și protejează mediul înconjurător.

PROTECȚIE GARANTATĂ CU NCode®

Imediat după aplicarea ureei, enzima ureazei din sol începe să transforme îngrășământul în ioni de amoniu și gaz amoniacal. NCode® inhibă temporar enzima ureazei, asigurând timpul necesar pentru ca azotul amidic să pătrundă în sol și să înceapă descompunerea în forme disponibile pentru nutriția plantelor. 

NCode® – Cele mai importante avantaje:

+ Flexibilitate în alegerea perioadei de fertilizare

+ Mai mult azot disponibil pentru plante dintr-o cantitate mai mică de îngrășământ

+ Producții mai mari

+ Economie de timp și energie susținută

+ Volatilizarea amoniacului redusă semnificativ 

+ Respectarea prevederilor legale în domeniul fertilizării

+ Inhibitorii sunt siguri pentru mediu și pentru micro-organismele din sol. Nu prezintă toxicitate pentru plante și mediu.

DE CE SĂ ALEGEȚI ECOFOL? 

INHIBITORII SUNT SUBSTANȚE CU TERMEN DE VALABILITATE SCURT PENTRU EFICIENȚĂ MAXIMĂ

Moleculele inhibitorului sunt biodegradabile, având un efect maxim imediat după aplicare. Datorită acestei caracteristici, perioada de valabilitate a acestora este scurtă – de la 3 la 6 luni, astfel încât pentru fermieri și comercianți este crucial ca producătorul/furnizorul să fie de încredere și să poată livra un produs „proaspăt”, tratat cât mai aproape de data aplicării în câmp.

Ecofol livrează fermierilor UREA DURASOL NCode®, tratată cu un inhibitor de înaltă calitate, cu puțin timp înainte de încărcarea în camion.

CALITATEA INHIBITORULUI DETERMINĂ EXTINDEREA PROTECȚIEI CONTRA PIERDERILOR

Ecofol oferă uree tratată cu inhibitor NBPT de ultimă generație având substanțe special adăugate pentru o mai bună acoperire și eficacitate.

ORGANIZAREA LIVRĂRILOR ÎN FERMĂ ESTE IMPORTANTĂ! 

Ecofol păstrează stocuri constante de materii prime pentru fabricarea produsului Uree DURASOL NCode®. Ecofol are o logistică bine organizată și are capacitatea de a trata individual solicitările.

 

Echipa Ecofol România

Comments are closed.