Tehnologia invadează agricultura – Primul tractor agricol, fără șofer, controlat cu telefonul

Tehnologia invadează agricultura, astfel că la Târgul mondial de electronice (Consumer Electronic Show – CES 2022) de la Las Vegas din Statele Unite a fost prezentat un vehicul revoluționar: un tractor autonom, care poate fi controlat cu ajutorul unui smartphone.

Una din firmele americane, specializată în fabricarea de mașini agricole, a dezvăluit un prototip adaptat al unui model existent de tractor, ce dispune de inteligență artificială, șase camere video și de sistemul GPS, potrivit Daily Mail.

Fermierii selecționați din SUA au testat dispozitivul încă din 2019, care este prezentat ca un mijloc de a hrăni lumea și de a aborda lipsa de personal.

Vine cu șase perechi de camere și inteligență artificială, permițându-i să-și verifice poziția la un centimetru și să se oprească dacă detectează un animal sau un obiect în cale.

Pe lângă vânzarea unui 8R adaptat, producătorul american a spus că toate camerele și computerele pentru prelucrarea automată a solului pot fi instalate pe un tractor deja existent într-o singură zi.

Compania va livra până la 20 de mașini în acest an, cu o lansare extinsă în următorii ani, dar încă nu a decis dacă noul kit va fi vândut direct, închiriat sau oferit ca abonament.

Deși prețul pentru sistemul autonom nu a fost încă anunțat, reprezentanții companiei se așteaptă ca acesta să fie de aproximativ 10% din costul echipamentului sau de aproximativ 50.000 de dolari (36.000 de lire sterline) atunci când va deveni disponibil fermierilor.

Uniunea Națională a Fermierilor din Marea Britanie a salutat dezvoltarea, vicepreședintele Tom Bradshaw prezicând un viitor în care un operator va putea controla flotele de roboți care lucrează într-un câmp odată ce prețul scade.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole