Tehnologia de cultură la floarea soarelui, în ferma lui Alexander Degianski

Floarea soarelui este una dintre cele mai răspândite plante oleaginoase din țara noastră, care poate oferi câștiguri semnificative fermierilor care știu ce au de făcut pentru a obține recolte bogate. Unul dintre acești fermieri este Alexander Degianski, din județul Timiș.

Cultura de floarea soarelui din ferma timișoreanului arată spectaculos anul acesta, datorită celor doi factori esențiali: apa și tehnologia de cultură. În ceea ce privește precipitațiile, natura și-a făcut treaba anul acesta, însă nici agricultorul nu s-a lăsat mai prejos și ne-a dezvăluit toate detaliile din tehnologia aplicată.

”Această floarea soarelui a fost semănată undeva prin data de 24 martie. Multă lume mă critica, că am semănat prea devreme, că o să înghețe, că una, că alta. A primit, la arat, undeva la 150 de kilograme de îngrășământ 18:46, în toamna anului trecut, undeva în septembrie-octombrie, sub arătură. Aceasta este tehnologia mea pentru culturile de primăvară, complexul merge sub arătură.

Înainte de semănat, la pregătirea terenului, a primit undeva la 200 de kilograme de uree. Sămânță pusă în pământ la o adâncime decentă, de 3-4 centimetri. Un erbicid pe bază de imazamox la răsărirea masivă a buruienilor și un lucru pe care eu îl fac pe întreaga suprafață cultivată cu floarea soarelui, o prașilă ca să-i dau un pic de zvâc, fără niciun fel de îngrășământ. (…) Nu fac erbicidare preemergentă nici la floarea soarelui, nici la porumb”, a precizat Alexander Degianski, într-un interviu acordat realizatorului Ovidiu Ghinea.

Mai multe detalii din ferma lui Alexander Degianski veți putea afla, în curând, la AGRO TV, într-un interviu realizat ”la firul ierbii”.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole