20 octombrie 2021 - 01:36

Țeapa unui fermier din Tulcea! Subventii de 300.000 euro pe contracte false

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui fermier român din județul Tulcea, după ce acesta ar fi obținut subvenții APIA în valoare totală de aproape 300.000 euro folosind contracte false de arendă, se arată într-un comunicat al DNA.

Fermierul este susectat de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, precum și de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

”În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada 2013-2017, inculpatul ar fi depus cu rea-credință la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) două contracte de arendare ce ar fi fost falsificate chiar de el, în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată unică pentru suprafețe de teren agricol pe care nu le deținea în realitate.

Prin aceste demersuri, inculpatul ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 1.374.839 lei, sumă cu care Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în cauză.

În cauză s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Tulcea cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză”, se mai arată în Buletinul de presă al DNA din noiembrie 2019.