Taxe TRIPLATE pentru fermieri! Ordinul de la MADR a fost publicat

După doar un an de când au fost mărite taxele fitosanitare ultima dată, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale le-a mărit din nou. De data aceasta, creșterea este una drastică, taxele ajungând la o valoare de trei ori mai mare decât înainte. Măsura vine ca o lovitură pentru micii exportatori, mulți gândindu-se deja să renunțe la această activitate, precizează publicația puterea.ro.

Potrivit Ordinului 261/2020, Ministerul Agriculturii stabilește noile taxe fitosanitare, iar începând cu data de 25 octombrie, toate acțiunile din această categorie vor costa 450 de lei. Acest ordin îl modifică pe cel care a intrat în vigoare la data de 12 ianuarie 2020, care stipula ca noile prețuri să fie majorate la 166 lei.

AGRO TV vă prezintă listele complete cu tarifele stabilite în noul Ordin, semnat de secretarul de stat MADR, George Scarlat.

TARIFE pentru prestarea de servicii din domeniul protecției plantelor și carantinei fitosanitare

În tariful inspecției fitosanitare nu este inclus costul privind transportul și analiza probei.

- Publicitate -

În situația în care operatorul economic solicită eliberarea mai multor certificate fitosanitare pentru export/reexport la tariful de 450 lei, se adaugă câte 5 lei pentru fiecare certificat fitosanitar eliberat suplimentar.

TARIFE în domeniul comercializării și utilizării produselor de protecție a plantelor

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole