26 ianuarie 2022 - 13:16

Iată o soluție pentru agricultura românească! Târguri permanentizate de weekend, exclusiv pentru producătorii locali

Cu un strop de voință politică la centru și ceva mai mult interes din partea autorităților locale, iată că se pot găsi soluții care să fie un real sprijin pentru producătorii locali. Exemplul vine de data aceasta din Arad.

Un târg anual organizat prima dată în 2017, dedicat exclusiv producătorilor din judeţul Arad, va fi permanentizat cu ajutorul autorităţilor, urmând să devină lunar în prima fază şi săptămânal de anul viitor, cu standuri amplasate în faţa sediului Consiliului Judeţean (CJ) Arad, informează AGERPRES.

Prima ediţie a târgului „Produs în Arad” a fost organizată în urmă cu patru ani, cu scopul de a ajuta producătorii locali să îşi câştige o piaţă de desfacere, ei fiind primiţi la standuri amplasate chiar în centrul municipiului Arad.

Din păcate, după a doua ediţie, din 2018, târgul a fost suspendat, însă acum CJ Arad anunţă permanentizarea.

Odată cu treia ediţie, care va loc sâmbătă şi duminică, respectiv în 7 şi 8 august, târgul va fi organizat lunar, până la sfârșitul anului, urmând ca de anul viitor să aibă loc în fiecare weekend.

În faţa sediului instituţiei şi în Parcul Pădurice, din vecinătate, vor fi amplasate standuri la care vor fi prezenţi producătorii locali, de la legumicultori şi fermieri, la meşteri populari.

„Ne dorim să fim partenerii producătorilor din Arad, pentru că a fost foarte greu în ultimii doi ani pentru ei, nu au avut piaţă de desfacere, nu au putut să intre în târguri. Dorim ca în faţa Consiliului Judeţean să le facem un astfel de spaţiu. Încercăm să permanentizăm această zonă, să avem aici nişte standuri şi să vină să îşi vândă produsele. Va fi un eveniment lunar, în acest an, iar de anul viitor va fi organizat în fiecare weekend”, a declarat vicepreşedintele CJ Arad Ionel Bulbuc, marți, într-o conferinţă de presă.

Pentru a fi atraşi arădenii la cumpărături, pe parcursul târgului vor fi organizate spectacole pentru copii, concerte şi spectacole folclorice, pe o scenă amplasată lângă standurile cu produse.

  1. Orice initiativa care ajuta real si producatorul si consumatorul, e un un succes public, felicitari Aradul si daca acolo se poate, se poate oriunde, numai sa se vrea!

Comments are closed.