28 iunie 2022 - 12:18

TARGUL DE BUCATE MINTE SI INIMA

La Rosia, jud Bihor a avut loc “Pe Pasune Fest”- este prima sarbatoare, la iarba verde, organizata printr-un effort comun de GAL “Padurea Craiului” impreuna cu alte entitati administrative. S-au organizat ture cu bicicleta în zona comunei Roşia, speoturism în peştera Ciur Ponor, peştera Meziad şi Peştera cu Cristale din Mina Farcu, ture de rafting şi via ferrata la Vadu Crişului. Atat pe turisti cat si pe sportivi localnicii i-au aşteptat cu produse tradiţionale, de la murături, siropuri, pălinci, sarmale cu pisat, prăjituri, plăcinţi şi clătite, la obiecte din lemn, lut sau piele. S-au răcorit cu bere artizanală sau sucuri naturale, care au avut mare trecere având în vedere soarele arzător care nu i-a părăsit pe tot parcursul festivalului.

Pentru copii, atracţia zilei au fost atelierele interactive cu coordonatorii lor: atelier de tricotat , de instrumente musicale , de păpuși ,de împletituri, atelier de pictură pe pietre . Nici atelierele de meserii„Școala de meșteșuguri” nu au dus lipsă de copii.

Părinţii, după ce şi-au plasat copiii la ateliere, au avut posibilitatea să stea la umbră, la o bere rece artizanală şi o carte de citit. Pe toata durata actiunii Pe Pasune Fest, scena de la Rosia a fost ocupata de tot felul de formatii musicale. Toata suflarea care a luat parte la “Târgul de bucate, minte și inimă” considera ca  a fost cu siguranţă un succes. Multumim ziaristilor de la Bihor online, de la care am preluat informatiile despre acest eveniment.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.