Targ tematic: produse bio, artizanat și spectacole folclorice, in perioada 5-8 martie

La începutul primăverii, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) își deschide porțile pentru a găzdui o expoziție cu vânzare de produse agroalimentare românești din zona Clujului. Manifestarea găzduită de MADR este organizată în parteneriat cu Consiliul Județean Cluj, prin intermediul brandului ”Produs de Cluj”, fiind prima dintr-o serie de astfel de acțiuni ce urmăresc promovarea tradițiilor locale din diferite regiuni ale României. Ministrul agriculturii Nechita-Adrian Oros va deschide oficial evenimentul, joi 5 martie, la ora 1100. Programul de vizitare al târgului este în perioada 5-8 martie 2020, între orele 1000–1800, la Sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (bulevardul Carol I nr. 2-4, București).

Chiar în inima Bucureștiului, vizitatorii vor avea ocazia de a descoperi gustul bucatelor ardelenești, realizate după rețete tradiționale. La evenimentul dedicat produselor de Cluj vor participa 40 de producători clujeni și meșteri populari artizani. Bucureștenii vor putea regăsi la târg produse agroalimentare atestate ca produs montan din zona Beliș, comuna Mănăstireni din categoria produselor lactate, precum: telemea, caș de oaie, caș afumat, brânză de burduf, brânză cu ardei și brânză cu mărar.

Cei interesați vor putea alege dintr-o gama variată de produse din lapte și carne, miere de albine, dulcețuri și sucuri naturale, turtă dulce, pâine, prăjituri și ciocolată de casă, conserve din legume și vinuri de masă. Totodată, având în vedere că luna martie este dedicată doamnelor, la târg veți putea găsi cele mai potrivite cadouri tradiționale realizate de meșteri artizani, precum obiecte de artizanat, costume populare specifice zonei și accesorii aferente acestora, bijuterii lucrate manual, articole de marochinărie, produse cosmetice bio și produse pe bază de lavandă. Pe parcursul celor patru zile ale târgului, atmosfera va fi animată de spectacole folclorice specifice zonei Văii Someșului

Prin astfel de evenimente, MADR dorește să evidențieze importanța valorificării materiei prime autohtone care poate genera valoare adăugată prin prelucrarea acesteia, în vederea înregistrării și recunoașterii produselor agroalimentare de calitate românești pe plan național și european.

Producătorii din mediul rural care pun în valoare materiile prime locale reprezintă un pilon important pentru economia rurală. MADR susține conceptul de lanț scurt, în cadrul căruia producătorul se întâlnește direct cu consumatorul, fără intermediari. În acest sens, autoritățile locale sunt implicate în identificarea produselor care pot deveni branduri locale și în acordarea de sprijin necondiționat producătorilor locali.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult