Țăranii sunt disperați. Ce veste au primit în această dimineață

ANM a anunțat că începând de joi și până duminică, vom avea parte de temperaturi foarte ridicate, ce pot ajunge până la 37 de grade Celsius.
taranii
Cele mai afectate regiuni vor fi Oltenia, Muntenia, Moldova și Dobrogea. Joi și vineri sunt posibile ploi și vijelii de scurtă durată în regiunile vestice, nordice și centrală, iar weekend aria de precipitații se va restrânge spre centru și zonă montană.
Administrația Națională de Meteorologie a emis joi o informare meteorologică, valabilă până duminică, inclusiv, pentru întreg teritoriul România. În acest timp, în regiunile extracarpatice, vălul de căldură se va extinde și se va intensifică. În zonele de câmpie și podiș din Oltenia, Muntenia, Moldova și Dobrogea, vremea va fi caniculară, în orele amiezilor se vor înregistra local temperaturi maxime de 36…37 de grade, iar în cursul nopților minimele termice se vor situa în jurul a 20 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăsi pragul critic de 80 de unităti în Câmpia Romană, dar pe arii restrânse și în restul teritoriului.
Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată. Local vor fi averse, izolat torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, posibil, grindină, în zilele de joi și vineri (28 și 29 iulie) mai ales în regiunile vestice, nordice și centrale, iar sambătă și duminică (30 și 31 iulie) îndeosebi în est, centru și zonă de munte.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole